654
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - στο θεμα Πολακη αρκέστηκε στα τηλεφωνήματα στη Μαρία Συρεγγελα | Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος Πολακης, ποια «μαύρα» ταμεία…

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 10:11
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας - στο θεμα Πολακη αρκέστηκε στα τηλεφωνήματα στη Μαρία Συρεγγελα
|Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος Πολακης, ποια «μαύρα» ταμεία…

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2024, 10:11

Ανάμεσα στα άλλα «δύσκολα» θέματα της ατζέντας της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, ήρθε να προστεθεί για τον Στέφανο Κασσελάκη και το επαναλαμβανόμενο της τραμπούκικης συμπεριφοράς Πολάκη, ως μέσο εκφοβισμού του εκάστοτε συνομιλητή-πολιτικού αντιπάλου.

Τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον κατά δήλωση Τσίπρα, αψύ Σφακιανό, η ιταμή επίθεση με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς -απέναντι όχι μόνο σε έναν πολιτικο αντίπαλο, αλλά μία γυναίκα- στην γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Μαρία Συρεγγέλα.

Και αν η κυρία Συρεγγέλα  -και όχι μόνο- περίμενε ίσως κάποια ανταπόκριση από τις συναδέλφισσές της του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, υπό τη μορφή έστω χλιαρής αποδοκιμασίας της απαράδεκτης -στα όρια του μισογυνισμού- συμπεριφοράς Πολάκη, όσα εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, διέψευσαν κάθε (αυτονόητη κατά τα άλλα) προσδοκία.

Οι λεγόμενοι της  «φρουράς Τσίπρα» ζήτησαν να καταδικαστεί απερίφραστα στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας η στάση του κ. Πολάκη με την ακόλουθη διατύπωση:

«Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Ο πολιτικός πολιτισμός δεν είναι αδυναμία στην πολιτική αντιπαράθεση ούτε ο ελάχιστος σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο είναι αντίθετος με την μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών και εν προκειμένω της πρόσβασης όλων των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολύ περισσότερο όταν τέτοιες συμπεριφορές έχουν και σεξιστικά χαρακτηριστικά η αποδοκιμασία οφείλει να είναι ηχηρή και αδιαπραγμάτευτη».

Τότε όμως «ανέλαβαν βάρδια» οι πάντα έτοιμοι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις υπερασπιστές του Παύλου Πολάκη, ανάμεσά τους και τρεις γυναίκες, η  Θεοδώρα Τζάκρη, η Ρένα Δούρου και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, που μάλλον δεν είδαν, ούτε άκουσαν τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς  και τις «εντολές» τύπου «βούλωστο», «άντε να κάνεις καμιά δουλειά», από τον βουλευτή Χανίων στη Μαρία Συρεγγέλα.

Αποτέλεσμα ήταν «να πέσει στα μαλακά» ο κατά άλλα βαρύς και πάντα αμετανότος Σφακιανός  και έτσι αντί πολιτικής απόφασης, να εκδοθεί ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου τοιυ ΣΥΡΙΖΑ στην οποία δεν υπάρχει καν ονομαστική αναφορά στον ίδιο!

Και όλα αυτά όταν ο μεν κ. Πολάκης συνέχιζε να «πυροβολεί» στα social media επαναλαμβάνοντας ότι δεν παίρνει λέξη πίσω από όσα απαράδεκτα είπε στη γραμματέα της ΝΔ και ο δε Στέφανος Κασσλάκης να τηλεφωνεί στην κυρία Συρεγγέλα για να ζητήσει συγγνώμη και να της εξηγήσει ότι δεν είναι καθόλου υποκριτική!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταδικάζει κάθε προσβλητική συμπεριφορά»,  αναφέρει γενικά και αόριστα η ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου που συνεχίζει σε «ξύλινη» γλώσσα;

«Τα στελέχη του έχουν αποδείξει επί μακρόν ότι ξέρουν να σέβονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Αυτό υπογράμμισε και το σημερινό τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας».

«Παράλληλα -συνεχίζει η ανακοίνωση εν είδει συμψηφισμού-  δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τη διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων – η περίπτωση του Δημήτρη Κυριαζίδη και της σιγής ιχθύος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι απολύτως ενδεικτική. Αναμένουμε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να πάρει τηλέφωνο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, αλλά και τη Θεοδώρα Τζάκρη για να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του Κώστα Κυρανάκη και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον της».

Ανώδυνη διατύπωση και για τα «μαύρα» ταμεία

Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελακης έδειξε να κάνει ένα βήμα πίσω και ως προς τις αναφορές του περί «μαύρων ταμείων» στον ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα.

Ετσι στη σχετική απόφαση του οργάνου επιλέχθηκε μία «ήπια» και πάνω από όλα ανώδυνη διατύπωση για το θέμα, σύμφωνα  με την οποία  «σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις “δούναι και λαβείν” με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019».

Και «λύση» για τα κομματικά ΜΜΕ

Αντίστοιχα, και στον απόηχο του «λουκέτου» στην «Αυγή», ο κ. Κασελάκης, έριξε στο τραπέζι  ως προσωρινή λύση την πρόταση να  επιδοτούνται τα κομματικά ΜΜΕ με το 45% αντί του 75% της κρατικής επιχορήγησης, με την παράλληλη έκκληση προς τους εργαζομένους να συναινέσουν σε ένα σχέδιο βιωσιμότητας, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...