200
| Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: «Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες βαφτίζονται συλλήβδην φοροφυγάδες»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 18:02
|Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης σε Μητσοτάκη: «Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες βαφτίζονται συλλήβδην φοροφυγάδες»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2023, 18:02

Με ένα ειρωνικό σχόλιο που ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη δήλωση του Πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέφουν στην κοινωνία».

«Οι τίμιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που βαφτίζονται συλλήβδην “φοροφυγάδες” για να πληρώνουν παραπάνω φόρο 1444 ευρώ ανεξαρτήτως των εισοδημάτων τους, παρακαλώ να με ενημερώσουν όταν δουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιστρέφει τους κόπους τους στην κοινωνία», έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης.

Προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης είχε επαναλάβει, σε δική του ανάρτηση, ότι η κυβέρνησή του θα είναι ανυποχώρητη «απέναντι στη φορολογική αδικία», ενώ δεσμεύτηκε πως «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες».

Είχε τονίσει, επίσης, απηχώντας το μήνυμα που είχε στείλει και στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι «αποτελεί κοινωνική πρόκληση περίπου 500 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν ότι το ετήσιο εισόδημά τους είναι χαμηλότερο από αυτό του υπαλλήλου που λαμβάνει τον κατώτατο μισθό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε από τη πρώτη στιγμή τις προωθούμενες παρεμβάσεις στο φορολογικό, μιλώντας για «νέο χαράτσι σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...