412
|

Κασσελάκης: Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 20:02

Κασσελάκης: Μου πρότειναν μαύρο χρήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2024, 20:02

Νέες αιχμές προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε την Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης, αυτή τη φορά από το στούντιο του Alpha, όπου παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Ο Κασσελάκης απέφυγε να στραφεί ευθέως κατά του προκατόχού του, ωστόσο, τέσσερις ημέρες αφότου ο νυν πρόεδροςτου ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρώην να μην τον υπονομεύει, ήταν φανερό ότι η ένταση ανάμεσα στους δύο δεν είχε εκτονωθεί.

Ηταν χαρακτηριστική η απάντησή του στην ερώτηση για το αν έχει μπει «μαύρο χρήμα» στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ –ένα ζήτημα που άνοιξε μόνος του, θα λέγαμε, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης– καθώς παρέπεμψε σε πρόσωπο της διοίκησης της Κουμουνδούρου επί της προεδρίας Τσίπρα.

«Εγώ αναφέρομαι στις επιλογές που πολύ πρόθυμα μου πρότειναν, όταν μίλησα για το “μαύρο χρήμα”, προκειμένου να αποφύγουμε τον οικονομικό εξορθολογισμό που αφορά και στα Μέσα Ενημέρωσης. Από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μένα, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με τον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακόμη σημείωσε: «Μου πρότειναν “μαύρο χρήμα” για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μου έφερε κανείς σακούλα». Δεν διευκρίνησε από ποιον ή ποιους του έγινε η συγκεκριμένη πρόταση.

Σχετικά με την Αυγή είπε ότι μπορεί να συνεχίσει να παράγει δημοσιογραφικό έργο, αλλά στο site. Παράλληλα, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να ενισχύσουν τα κομματικά ΜΜΕ. Τόνισε δε ότι θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στα κομματικά όργανα κατά τις επόμενες ημέρες, όπου και θα παρουσιαστούν τα ανάλογα οικονομικά στοιχεία

Εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε «να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης και συναίρεσης και ρευστοποίησης και μάλιστα εκτός των οργάνων του κόμματος».

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ ανέφερε ότι αποσκοπούσε στην δημιουργία της «υποδομής με επαφές για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του προοδευτικού κόσμου. Είδαμε το κύμα υπέρ της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την τοποθέτησή του στο Πολεμικό Μουσείο τη Δευτέρα: «Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο. Ομως η δική του στρατηγική βασίζεται στη μισαλλοδοξία και στην επιστροφή στο παρελθόν. Εχουμε πολύ δρόμο στον προοδευτικό χώρο για να αφυπνίσουμε τους λαούς».

Συνεχίζοντας είπε: «Είδα την αίθουσα να χειροκροτά με χαρά τις μισαλλόδοξες αναφορές του κ. Σαμαρά. Η ΝΔ δεν έχασε μόνο από τον γάμο προς τα δεξιά, αλλά και από τον κεντρώο χώρο. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε από την μείωση, αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και θα το καρπωθούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...