709
Ο Στ. Κασσελάκης στην ομιλία του την Κυριακή: «Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου» | Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης: «Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα δεν μπορεί να γίνει»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2024, 12:35
Ο Στ. Κασσελάκης στην ομιλία του την Κυριακή: «Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου»
|Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης: «Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα δεν μπορεί να γίνει»

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2024, 12:35

«Σας καλώ όλοι να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε όχι με βάση αυτό που θα θέλαμε, αλλά με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντι μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία στο 4ο Συνέδριο του κόμματος την Κυριακή, τέταρτη και τελευταία ημέρα της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας.

Ήταν μια απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις συζητήσεις για μη διεξαγωγή εκλογών (ιδίως με «φαστ τρακ» διαδικασίες, στις 10 Μαρτίου) που διεξήχθησαν παρασκηνιακά όλη τη νύχτα του Σαββάτου, μετά την ανακοίνωση και της υποψηφιότητας της Ολγας Γεροβασίλη. Πολλά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έκριναν ότι οι νέες εσωκομματικές κάλπες θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα, αλλά το πρωί της Κυριακής, ο κ. Κασσελάκης έδειξε ότι επιμένει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας και στην πολυσυζητημένη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, είπε ότι «ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης μας αν και από μακριά ζητά νέα κάλπη για πρόεδρο. Η συντρόφισσα Ολγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντι μου. Πώς γίνεται να τη ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει ήδη κι άλλη υποψηφιότητα για πρόεδρος, και πώς αλήθεια θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου, θα ήταν σα να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα».

Ο κ. Κασσελάκης διάβασε το εξής: «“Αντί να σερνόμαστε σε μία παρατεταμένη κρίση που οδηγεί σε νέα εκλογική συρρίκνωση μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξη μας, στα μέρη μας”. Αυτό είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε.

Εν συνεχεία διάβασε επίσης: «“Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο, δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Ακουσα το Δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα”. Αυτό είναι απόσπασμα από τη χθεσινή ομιλία της συντρόφισσας μας Ολγας Γεροβασίλη», ανέφερε.

«Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, για ανοικτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, για να συγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προσθεσμίες, χωρίς ενδιάμεσες προθεσμίες, χωρίς αυθαίρετους όρους», τόνισε.

Ακόμη είπε: «Πρόεδρος που θα πάει κατευθείαν στις ευρωεκλογές, δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα δεν μπορεί να γίνει. Πρόεδρος που δεν θα περάσει από νέα κάλπη ενώ το ζήτησε ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση, δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος όμως στις 10 Μαρτίου με ανοιχτό ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, μπορώ να γίνω».

Στοχοποίησε όσους δεν τον χειροκροτούσαν

Σε μια ακόμα πιο τοξική τοποθέτησή του όμως, ο κ. Κασσελάκης στοχοποίησε όσα στελέχη δεν τον χειροκροτούσαν παραδίδοντάς τους στην κρίση των συνέδρων.

«Προφανώς κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε σε Ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά την Ελλάδα και εκείνους να βγαίνουν στα κανάλια να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε ποιοι χειροκροτούν. Δείτε και σηκωθείτε. Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Δικός σας είναι!», φώναξε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τι κάνουμε απέναντι σε όλους αυτούς τους λίγους; Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές και μέσα σε ένα στάδιο που χειροκροτεί θερμά το πρόγραμμα που ανέλυσα επί 90 λεπτά, έχουν σταυρώσει τα χέρια; Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους, τους ταγούς και τους καθοδηγητές και εξεγείρονται όταν ο πρόεδρος ζητά να ακούσει εσάς που κάθεστε πίσω και πάνω στη γαλαρία και στις κερκίδες. Ποτέ δεν σας ρώτησαν για τίποτα».

Ο ίδιος ζήτησε και άμεσες καταστατικές αλλαγές, εν μέσω γενικής αναστάτωσης στο Τάε Κβον Ντο, όπου αναμένονταν οι τοποθετήσεις και άλλων στελεχών, ιδίως της κυρίας Γεροβασίλη.

Καπνογόνα για την «υποδοχή» Κασσελάκη!

Για να καταλάβουμε το εκρηκτικό κλίμα που επικρατούσε από νωρίς το πρωί στο γήπεδο του Φαλήρου, αρκεί να αναφέρουμε το ρεπορτάζ του parapolitika.gr, σύμφωνα με το οποίο:

Κάποια μέλη του προεδρείου απείλησαν με αποχώρηση από τις θέσεις τους, μόλις αντελήφθησαν πως άνθρωποι από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησαν να στήνουν «σκηνικό φιέστας», μεταφέροντας καπνογόνα στα διαζώματα του συνεδριακού χώρου, με σκοπό να τα «ανάψουν» κατά την «πανηγυρική» είσοδο του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...