307
Ο Στέφανος Κασσελάκης στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής | Nick Paleologos / SOOC

Ο Κασσελάκης για τα μειωμένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ: Μειώσαμε τη διαφορά με τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 23:17
Ο Στέφανος Κασσελάκης στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Κασσελάκης για τα μειωμένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ: Μειώσαμε τη διαφορά με τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2024, 23:17

«Απέναντι σε άλλους με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους και κομματικές δαπάνες, εμείς μείναμε ηθικοί, καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από τις 23 μονάδες στις 13»: αυτό βρήκε να τονίσει στη δήλωσή του για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που προξενεί κάποια ερωτηματικά, δεδομένου πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εξαργύρωσε» τις απώλειες της ΝΔ –ενώ είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε σχέση με το 2023 (για να μην πούμε για το 2019).

Πρόκειται για ένα «πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται που αλλάζει εν κινήσει, για έναν νέο, άγνωστο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα που ήρθε μπροστά σας και στέκεται μπροστά σας με την καθαρότητά του για να μπορέσει να φέρει πρόοδο, αλλαγή και αξιοκρατία στην πατρίδα μας».

«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα του ΣΥΡΙΖΑ, «ένα κόμμα που έχει περάσει από πάρα πολλά μετά την οδυνηρή ήττα πέρυσι», άφησε να εννοηθεί πως έχει πλέον το «πράσινο φως» για την υλοποίηση των αλλαγών που έχει προαναγγείλει.

«Εχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που μόλις έχει αρχίσει. Συνεχίζουμε με την αυθεντικότητά μας, με τις προτάσεις μας, με τη συλλογικότητά μας, με τις αξίες της Αριστεράς και με το βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε για τη χώρα μας» κατέληξε.

* Τη στιγμή των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, η εκτίμηση αποτελέσματος από το ΥΠΕΣ, με την ενσωμάτωση στο 93%, έδινε ποσοστό κάτω του 15% στην αξιωματική αντιπολίτευση (14,93%). Σε απόλυτους αριθμούς το κόμμα υποστήριξαν λιγότεροι ψηφοφόροι σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές (2019), όπως και σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές (2023).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...