237
|

Κασσελάκης: Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ με… 87 υπογραφές

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2024, 14:51

Κασσελάκης: Κατέθεσε υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ με… 87 υπογραφές

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2024, 14:51

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα συνοδεύεται από 87 υπογραφές και το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι «87» ήταν τα μέλη της ΚΕ που αμφισβήτησαν τον Στέφανο Κασσελάκη και οδήγησαν στην ψηφοφορία που προκάλεσε την έκπτωσή του από το αξίωμα του προέδρου.

Ετσι, ο αριθμός των ανθρώπων που υπογράφουν για τον κ. Κασσελάκη φαίνεται πως δεν επιλέχθηκε τυχαία.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετάθεση του συνεδρίου για τις 8 – 10 Νοεμβρίου

Την αλλαγή των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την εκλογή των συνέδρων, λόγω τεχνικών ζητημάτων, εισηγήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία, εξαιτίας της αδυναμίας να βρεθεί κατάλληλος χώρος στις αρχικές ημερομηνίες που είχαν οριστεί για το συνέδριο (1-3 Νοεμβρίου), προτείνει αυτό να διεξαχθεί 8 έως 10 Νοεμβρίου.

Επίσης, εισηγείται η εκλογή των συνέδρων να γίνει 2 και 3 Νοεμβρίου, αντί για 10 και 20 Οκτωβρίου που είχε αρχικά αποφασιστεί.

Η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή είναι να μην αλλάξουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος (η προηγούμενη απόφαση ήταν αυτή να γίνει στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, να πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου).

Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση της νέες ημερομηνίες, η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι η 25η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...