545
Τσίπρας και Κασσελάκης πριν τις ευρωεκλογές –τώρα οι σχέσεις τους έχουν φτάσει στο ναδίρ | INTIMENEWS

Κασσελάκης κατά Τσίπρα με αναφορές σε χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και μαύρο χρήμα!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 09:25
Τσίπρας και Κασσελάκης πριν τις ευρωεκλογές –τώρα οι σχέσεις τους έχουν φτάσει στο ναδίρ
|INTIMENEWS

Κασσελάκης κατά Τσίπρα με αναφορές σε χάος στον ΣΥΡΙΖΑ και μαύρο χρήμα!

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 09:25

Δύο εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και τη νέα υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ –το 14,92% είναι πολύ μακριά από τον στόχο του 17% και πολύ περισσότερο από τα οράματα του Στέφανου Κασσελάκη για επίδοση πάνω από 20%– η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον χαοτική –κυρίως λόγω της διαλυτικής όπως φαίνεται παρουσίας και συμπεριφοράς του αρχηγού. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι πλέον εκείνοι που μιλούν για «ολική ρήξη» στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας αυτή τη φορά μιας νέας ανάρτησης του κ. Κασσελάκη, ο οποίος τη Δευτέρα από τις ΗΠΑ και χωρίς να έχει συνεννοηθεί με τα κομματικά όργανα παρουσίασε την πολιτική του πλατφόρμα έξι σημείων για τη μορφή και τη λειτουργία του κόμματος –μια ανάρτηση γεμάτη αιχμές για τον προκάτοχό του, τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανάρτησή του, ένα τεράστιο κείμενο 1.979 λέξεων, ο κ. Κασσελάκης δεν δίστασε να κάνει λόγο για «χάος», το οποίο παρέλαβε στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε νέο κύκλο απολύσεων –«δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού»–, αλλά έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο και για «μαύρο χρήμα» –«κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας το «δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» σε αντιδιαστολή με αυτόν του κ. Τσίπρα, αν και παραμένει πάντα ένα θέμα μέσω ποιων καναλιών έβαλε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης λεφτά στο κόμμα τον περασμένο Δεκέμβριο για να πληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων.

Αλλά οι αιχμές προς την προηγούμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμειναν εκεί. Στην ανάρτησή του και απευθυνόμενος προς τους ακολούθους του στα social media, ο κ. Κασσελάκης υποσχέθηκε-απείλησε: «Θα σας παρουσιάσω και άλλες αλήθειες με στοιχεία στο ερχόμενο διάστημα, για να καταλάβετε τι παρέλαβα. Και οικονομικά και οργανωτικά».

Και φυσικά εξύφανε μια νέα θεωρία συνωμοσίας ότι δεν τον θέλουν τα «συμφέροντα»: «Σας υπόσχομαι ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας, θα έχετε μια προοδευτική κυβερνητική δύναμη πραγματικά ανεξάρτητη. Εκτός φυσικά αν συνασπιστούν τα συμφέροντα εναντίον μου να με ρίξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολα, φυσικά, στρέφονται γύρω από το πρόσωπό του. Ενώ παράλληλα διάχυτη είναι η απειλή προς τους προηγούμενους: «Ολα θα μπουν στη συζήτηση (όπως και το αν πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το τωρινό καταστατικό μας, για όριο τριών διαδοχικών θητειών στους βουλευτές)», προειδοποίησε. Η στόχευση προφανής: βάζοντας στην ατζέντα του Καταστατικού Συνεδρίου που θα γίνει το φθινόπωρο, υφιστάμενες διατάξεις με κυριότερη το όριο τριών βουλευτικών θητειών, απειλεί να αφήσει εκτός Βουλής, μεταξύ άλλων τον κ. Τσίπρα, την Ολγα Γεροβασίλη (που τον αμφισβήτησε στο τελευταίο Συνέδριο) αλλά και τον Νίκο Παππά που τον περασμένο Σεπτεμβριο στήριξε για να εκλεγεί αρχηγός, ενώ ανοίγει την όρεξη για νέους απόλυτα πιστούς στον νέο αρχηγό.

«Ανανέωση σημαίνει: μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες αρχίζουν. C’est la vie…», ήταν μια χαρακτηριστική αναφορά του.

«Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς», ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...