616
|

Τα πρώτα ονόματα του επιτελείου Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 18:38
|

Τα πρώτα ονόματα του επιτελείου Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2023, 18:38

Νέους ρόλους στον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν άμεσα μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη στελέχη της Κουμουνδούρου τα οποία από νωρίς είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα του εξ ΗΠΑ ορμώμενου επιχειρηματία για την προεδρία του κόμματος.

Μεταξύ αυτών ο Μανώλης Καπνισάκης ο οποίος ανέλαβε χρέη διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση του νεοεκλεγέντος αρχηγού η οποία έγινε γνωστή το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Μανόλης Καπνισάκης, «νομικός που έχει εκπροσωπήσει τον Παύλο Πολάκη (εκ των πλέον θερμών υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη στην κούρσα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα) σε αρκετές υποθέσεις», θεωρείται «ο πλέον έμπιστος άνθρωπος του Στέφανου Κασσελάκη», σύμφωνα με το neakriti.gr.

Κατά την ίδια πηγή πρόκειται για τον άνθρωπο «που αυτό το διάστημα αναλαμβάνει τις περισσότερες από τις εμπιστευτικές αποστολές» του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος «έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ασχοληθεί ο Στέφανος με την πολιτική, επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ».

Υπήρξε, επίσης, και δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη.

Με την ίδια απόφαση –την πρώτη που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος το βράδυ της Κυριακής– η βουλευτής Δώρα Αυγέρη κλήθηκε να αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο εξάδελφος του πρώην προέδρου, Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Βιογραφικά

Σύμφωνα με βιογραφικό σημείωμα που αναρτήθηκε στο syriza.gr, «η Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα) γεννήθηκε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοικος της Νέας Κερασιάς του δήμου Θερμαϊκού.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κάτοχος Master από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Από τις 14/7/2019 έως τις 9/9/2020 διετέλεσε Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης.

Από τις 9/9/2020 είναι Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής-Προανακριτικής για την «σκευωρία της σκευωρίας» της NOVARTIS.

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας.

Η δημοσιογραφική της πορεία απαρτίζεται από 24 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας στις εφημερίδες “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”, σε περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο “tvxs.gr”, από εκατοντάδες ώρες ερευνών, ρεπορτάζ και τηλεοπτικών εκπομπών στην ΕΡΤ3.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι παντρεμένη».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «ο Γιώργος Τσίπρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και είναι πατέρας δύο παιδιών. Οργανώθηκε στην Αριστερά και συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες από τα μαθητικά του χρόνια.

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο ΥΠΕΞ και από το 2017 Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού.

Στις Εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Β΄ Δυτικής Αττικής. Μετά τις εκλογές ορίστηκε Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και από το 2020 Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Νέα καθήκοντα αναμενόταν να αναλάβουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα του κύκλου του κ. Κασσελάκη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επιλογή για το πρόσωπο του γραμματέα του κόμματος (Ράνια Σβίγκου, από το 2022) και η σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας (όπου μετέχουν «φανατικοί» του αντίπαλου στρατοπέδου, όπως ο Νίκος Φίλης, και η βασική αντίπαλος του κ. Κασσελάκη στη διπλά εκλογική μάχη Εφη Αχτσιόγλου), τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αργότερα μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι τον συνεχάρηκαν για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κασσελάκη είχε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...