323
Από την περιοδεία Κασσελάκη στα Χανιά, από όπου και ανακοίνωσε και επισήμως τη συμμετοχή του στην κούρσα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα | In Time News / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Κασσελάκης: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου – Παραιτούμαι της αστυνομικής φύλαξης

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2023, 00:02
Από την περιοδεία Κασσελάκη στα Χανιά, από όπου και ανακοίνωσε και επισήμως τη συμμετοχή του στην κούρσα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα
|In Time News / ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Κασσελάκης: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου – Παραιτούμαι της αστυνομικής φύλαξης

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2023, 00:02

Απειλές για τη ζωή του και ακραία ομοφοβικά μηνύματα κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης προέβη στην παραπάνω καταγγελία μέσω ανάρτησής του στο Facebook την Παρασκευή προκειμένου να απαντήσει στον «θόρυβο» που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι του έχει χορηγηθεί αστυνομική φρουρά.

Ο επιχειρηματίας άφησε αιχμές προς τα ΜΜΕ που ανέδειξαν την υπόθεση κάνοντας λόγο για «βρώμικο πόλεμο» σε βάρος του και υποστήριξε ότι η Γενική Διεύθυνση Επισήμων και Ευπαθών Στόχων της ΕΛ.ΑΣ. έκρινε, μετά από αίτησή του, ότι δικαιούται αστυνομικής φύλαξης.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία έκρινε ότι δικαιούται προστασίας «μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο» όπως σημείωσε.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι «παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους», πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής αστυνομικού, γιατί δε θέλει να επιβαρύνει «ούτε με ένα ευρώ το Δημόσιο».

Με την ίδια ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης γνωστοποίησε, ωστόσο, ότι παραιτείται της αστυνομικής φρουράς που διέταξε η Πολιτεία να του διατεθεί, επαναλαμβάνοντας τα πυρά του προς μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης.

«Στο εξής τα ΜΜΕ που ρίχνουν λάσπη εναντίον μου για να στηρίξουν το σύστημα Μητσοτάκη, θα είναι υπεύθυνα για οτιδήποτε συμβεί σ’ εμένα και την οικογένειά μου» έγραψε.

 

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη Κασσελάκη

Ακολούθησε ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία του Στέφανου Κασσελάκη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

  1. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.
  2. Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  3. Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...