518
Από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star | Star

Κασσελάκης: Με απέκλεισαν γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα χάσω

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 21:17
Από τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
|Star

Κασσελάκης: Με απέκλεισαν γιατί γνωρίζουν ότι δεν θα χάσω

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2024, 21:17

Νέα παρέμβαση με την οποία αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποφάσισε τον αποκλεισμό του από την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω συνέντευξής του στo κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αναφερόμενος στην επίμαχη συνεδρίαση της Κ.Ε., υποστήριξε ότι οι 138 που ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού του δεν αποτελούν πλειοψηφία στο σύνολο των 295 μελών του οργάνου, δεδομένων των συνθηκών που επικράτησαν –μη επίτευξης απαρτίας αρχικά, μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης, μη ταυτοποίησης όσων ψήφισαν.

«Δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία και επίσης δεν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι» κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης, αν και «το πιο σημαντικό είναι ότι η Κ.Ε. δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία στο να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα» όπως πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι δεν αμφισβητεί την άρση της εμπιστοσύνης της Κ.Ε. στο πρόσωπό του, μετά την οποία η Πολιτική Γραμματεία τον κύρηξε έκπτωτο πρόεδρο, αλλά τα όσα ακολούθησαν. «Θα έπρεπε να παραμείνω πρόεδρος του κόμματος και να οδηγήσω το κόμμα στο συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού» υποστήριξε.

Σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι, υποστήριξε ότι το συνέδριο μπορεί να αναιρέσει τις σε βάρος του αποφάσεις των κομματικών οργάνων, στα οποία οι κομματικοί του αντίπαλοι διαθέτουν την πλειοψηφία: «Το επικείμενο συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει. Αυτή την στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, το συνέδριο είναι το όργανο που εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Θέλουν να με αποκλείσουν γιατί εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις».

Επανερχόμενος στα της συνεδρίασης του Σαββάτου, ο ίδιος αποκάλυψε ότι «υπάρχουν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πληρώνονται από το κόμμα», συνδέοντας την παραπάνω απόφασή της με την εισήγησή του τα μέλη του οργάνου να μην αμοίβονται από το κόμμα.

Χαρακτήρισε ακόμη τις ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ περί «αμετάκλητου αποκλεισμού» του ως «σοκαριστικές» και επανέλαβε ότι το καταστατικό του κόμματος ορίζει ως ανώτερο όργανο όλων το συνέδριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για ποιο λόγο έγιναν τα όσα προηγήθηκαν, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί γνωρίζουν ότι εφόσον είμαι υποψήφιος η βάση θα εκφραστεί και δε θα χάσω». Στο ίδιο πνεύμα έθεσε το ερώτημα: «Αφού είμαι τόσο κακός πρόεδρος γιατί δεν με αφήνουν να χάσω;».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν το συνέδριο να αναβάλλεται, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό εξαιτίας, ακριβώς, του φόβου των εσωκομματικών του αντιπάλων. «Η πρόβλεψή μου είναι ότι το συνέδριο δυστυχώς θα αναβληθεί. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βάση αυτή τη στιγμή βράζει και θέλει να εκφραστεί» είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνει δικό του κόμμα, απάντησε αρνητικά: «Εχουμε το δικό μας κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο».

Ο κ. Κασσελάκης διαχώρησε, εξάλλου, τη θέση του με τα έκτροπα έξω από τον χώρο συνεδρίασης της Κ.Ε. το Σάββατο. «Συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τα ήθη και τις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατίας δεν με εκφράζουν» ανέφερε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Την Τετάρτη ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει το «παρών» σε συγκέντρωση στο Μενίδι, ενώ από την Παρασκευή ξεκινά περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, με στάσεις σε Εδεσσα, Καστοριά και Κοζάνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...