664
Mε τον Τάιλερ στην εξέδρα: «Σας είπα, ορίστε: Αυτός είναι ο άνθρωπός μου» | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κασσελάκης: Δεν είμαι αλάνθαστος, αλλά «είμαι καθαρός» και η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 23:45
Mε τον Τάιλερ στην εξέδρα: «Σας είπα, ορίστε: Αυτός είναι ο άνθρωπός μου»
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κασσελάκης: Δεν είμαι αλάνθαστος, αλλά «είμαι καθαρός» και η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 23:45

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι»: Με τη φράση αυτή, από το βίντεο «γνωριμίας» του Στέφανου Κασσελάκη με τους πολίτες τον Αύγουστο του 2023, ξεκίνησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Συνταγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, μερικά μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ήταν μια ομιλία που ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση, στις 9 μ.μ., καθώς στις 7.30 μ.μ., ώρα που υποτίθεται θα ξεκινούσε, στο Σύνταγμα ήταν ελάχιστοι άνθρωποι —είναι χαρακτηριστικό ότι οι γύρω δρόμοι δεν είχε χρειαστεί να κλείσουν και η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά. Ήταν μια ομιλία φυσικά αυτοαναφορική —το κόμμα είμαι εγώ, παραμένει το νέο δόγμα— και άλλωστε ο κ. Κασσελάκης φρόντισε να ανεβάσει στην πλατφόρμα πάνω στο σιντριβάνι και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ, αλλά όχι κάποιο άλλο στέλεχος ή υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν μια ομιλία που ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να περιγράψει τον εαυτό του ως ειλικρινή και «καθαρό» –σε αντιδιαστολή προφανώς με το παλιό πολιτικό σύστημα– μολονότι «καθαρός» και να έχεις παραβιάσει τους νόμους του Κράτους, όπως έχει συμβεί με τις εταιρείες που φέρεται να έχει στο εξωτερικό, είναι πράγματα ασύμβατα.

Κατά τα άλλα, ο κ. Κασσελάκης αφηγήθηκε ξανά «τα πρώτα χρόνια στην Αμερική, ανάμεσα σε διαβάσματα, πτυχία και σκληρή δουλειά στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου» ενώ αναφέρθηκε και στην «πρόσκληση» του Αλέξη Τσίπρα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας το 2023, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της πολιτικής του διαδρομής. Η ίδια αναφορά λειτούργησε και ως «πάσα» για να επισημάνει ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται στη συγκέντρωση.

«Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ. Που τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση και με αποστόμωσε: “Πώς είναι δυνατόν να λείπω;”. Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της» είπε.

O Αλ. Τσίπρας σε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο κατά την ομιλία του διαδόχου του στο Σύνταγμα ( Nick Paleologos/ SOOC)

«Κάποιες στιγμές να υπερέβαλα, αλλά δεν κρύφτηκα ποτέ. Σας είπα, ορίστε: Αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Ορίστε. Αυτό είναι το σπίτι μου. Αυτή είναι η ζωή μου. Δεν είμαι τέλειος. Δεν είμαι αλάνθαστος. Αλλά είμαι καθαρός όπως κι εσείς. Θέλετε να πάμε μαζί; Κι έτσι άρχισε αυτή η πολιτική διαδρομή, αυτή η περιπέτεια που μου χάρισε ως τώρα απίστευτες συγκινήσεις» δήλωσε από το βήμα της συγκέντρωσης, η οποία δεν κατάφερε να προσελκύσει πολύ κόσμο στο Σύνταγμα.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους σε «μία πατριωτική συστράτευση, σε μία δημοκρατική συσπείρωση, με μία μαζική συμμετοχή στις εκλογές» της Κυριακής, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή, προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.

Αναφορικά με την υπόθεση (της μη κατάθεσης) του «πόθεν έσχες», και μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Κύριε Μητσοτάκη, ανοίξτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2023, να πάμε μαζί αύριο να καταθέσουμε τα “πόθεν έσχες” μας. Να δούμε πού θα τρέχουν να κρυφτούν τα τρολ, οι περούκες και τα πληρωμένα πιστόλια σας. Και τι κάνει τώρα; Τι κάνει τώρα που μιλάμε: Δίνει τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023 –και των αρχικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα ανοίξει ούτε στις 30 Ιουνίου, αλλά τρεις μήνες μετά.

»Και μπορώ να ρωτήσω πλέον με ασφάλεια και όλοι μας ρωτάμε με ασφάλεια: Τι φοβάται; Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στα της ακρίβειας –«οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έφτασαν να έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία. Κι αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει η Eurostat» ανέφερε– ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του και στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, με τον ίδιο να μιλά για «εθνικό έγκλημα» που «δεν θα μείνει ανεξιχνίαστο».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη «την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία» καθώς «για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές». «Το μήνυμα “αλαζονεία τέλος” το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια» επέμεινε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...