266
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ την Παρασκευή | YouTube/ΣΚΑΪ

Καραμανλής: Κίνητρα για τους εμβολιασμένους – απίθανος ο αποκλεισμός ανεμβολίαστων στα ΜΜΜ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2021, 10:13
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ την Παρασκευή
|YouTube/ΣΚΑΪ

Καραμανλής: Κίνητρα για τους εμβολιασμένους – απίθανος ο αποκλεισμός ανεμβολίαστων στα ΜΜΜ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2021, 10:13

Διευκρινίσεις για τα κίνητρα που θα δοθούν στους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ώστε να εμβολιαστούν και να αποκτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οπως είπε, εξετάζεται τα κίνητρα αυτά να είναι σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Υπογράμμισε ωστόσο πως είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα οι ανεμβολίαστοι ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν οι επιβάτες έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, εκτίμησε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο.

«Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο Μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», εξήγησε στην απάντησή του.

Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Καραμανλής οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000.

Οσο για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου, ο υπουργός αναφέρθηκε σε έκθεση, η οποία, όπως είπε, αναφέρει ότι οι μοναδικές χώρες που αύξησαν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι η Ελλάδα και το Σίδνεϊ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News