243
| ΙΝΤΙΜΕnews

Καραμανλής: Ευθύνες και κυρώσεις για την ταλαιπωρία των πολιτών στην Αττική Οδό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 12:36
|ΙΝΤΙΜΕnews

Καραμανλής: Ευθύνες και κυρώσεις για την ταλαιπωρία των πολιτών στην Αττική Οδό

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 12:36

Θα αναζητηθούν ευθύνες και θα επιβληθούν κυρώσεις για την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό, ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ενώ διευκρινίζεται ότι οι κυρώσεις αυτές είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων, όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με εντολή του κ. Καραμανλή συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στην Αττική Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι το νομικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι, θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση το 2020, για να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε κανέναν.

Πλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 65 του ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α’ 30) προβλέπεται ότι αν διακοπεί η κυκλοφορία σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, επιβάλλονται κυρώσεις σε φορείς επιφορτισμένους με τη λειτουργία ή/και τη συντήρηση του εν λόγω δικτύου, εφόσον ενέργεια ή παράλειψή τους συνετέλεσε στη διακοπή κυκλοφορίας.

Ετσι, όπως προβλέπει ο νόμος, η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

Οι κυρώσεις αυτές -τονίζεται στη σχετική ενημέρωση- είναι ανεξάρτητες της αποζημίωσης που θα δώσει η εταιρεία στους οδηγούς των εγκλωβισμένων οχημάτων, όπως απαίτησε ο Πρωθυπουργός.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...