492
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με τον πατέρα του, Αχιλλέα, στα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» την Τετάρτη | INTIMEnews

Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν τα διόδια, πάμε σε χιλιομετρική χρέωση – Το σχόλιο του υπουργού για την ομιλία Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 11:56
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με τον πατέρα του, Αχιλλέα, στα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» την Τετάρτη
|INTIMEnews

Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν τα διόδια, πάμε σε χιλιομετρική χρέωση – Το σχόλιο του υπουργού για την ομιλία Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 11:56

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων, καθώς σταδιακά θα πάμε σε χιλιομετρική χρέωση έδωσε εκ νέου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Για την Αττική Οδό, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη λελογισμένη μείωση των διοδίων που θα εφαρμοστεί από το 2024, επαναλαμβάνοντας ότι  δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση στα διόδια, αφού πρόκειται για περιφερειακό δρόμο.

Αντίστοιχα, για τις εθνικές οδούς, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, ενώ σταδιακά θα αρχίσουν να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις.

«Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων», διεμήνυσε, και προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό για τα ηλεκτρονικά διόδια, πρόσθεσε:

«Οπως έχει γίνει, παραδείγματος χάριν, στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μια διαδικασία όπου σιγά σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε επίσης στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Λεκανοπεδίου, και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», είπε και αναφέρθηκε στη συνέχεια στα έργα της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. «Βλέπετε παντού εργοτάξια. Οπου πάτε στην Αθήνα, βλέπετε εργοτάξια», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του ο κ. Καραμανλή.

Οσον αφορά το θέμα του Μετρό στα Εξάρχεια, σημείωσε ότι η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και έχει λήξει.

«Και εγώ προσωπικά, επειδή μένω στο κέντρο της Αθήνας, σέβομαι απόλυτα τους πολίτες, που τους δημιουργεί αναστάτωση ένα εργοτάξιο», αναγνώρισε, αναφερόμενος στην προσπάθεια τα εργοτάξια του Μετρό να είναι όσο πιο πράσινα και φιλικά προς την καθημερινότητα της πόλης.

Τόνισε εξάλλου ότι η κυβέρνηση δίνει κίνητρα ώστε να «πρασινίσει» ο στόλος των ταξί και των λεωφορείων. «Σε λίγους μήνες θα δείτε “πράσινα” λεωφορεία στους δρόμους», υποσχέθηκε, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να χωροθετήσουν ταχύτατα οι δήμοι χώρους φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ, αλλά και να δοθούν κίνητρα, όπως δωρεάν στάθμευση.

Η ομιλία Σαμαρά και το εθνικό συμφέρον

Στη συνέντευξή του ο υπουργός μίλησε και για την ομιλία Σαμαρά στην εκδήλωση έναρξης λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς».

Οπως σημείωσε, ήταν όλοι παρόντες, τόσο από τη ΝΔ, όσο και εκτός των στενών κομματικών ορίων της, γεγονός που –όπως είπε– δείχνει την ενότητα της παράταξης.

Με την ομιλία του, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε αφενός ότι προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, αφετέρου ότι ενισχύει την ενότητα της παράταξης.

Στο σημείο αυτό θέλησε να υπογραμμίσει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μία σαφή πολιτική ταυτότητα και μία γνωστή ιστορική πορεία, υπενθυμίζοντας ότι έχουν γίνει κατά περιόδους «ανοίγματα», με βασικό το άνοιγμα στο Κέντρο που έκανε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τις αναφορές του πρώην Πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις, ο κ. Καραμανλής αρκέστηκε να πει ότι ο κ. Σαμαράς, όπως και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε τη σοβαρότητα του ζητήματος για τη Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...