985
Κέβιν Κόσνερ, Ντέμι Μουρ, Ρίτσαρντ Γκιρ και Ούμα Θέρμαν, ώριμοι πια επιστρέφουν στις Κάννες και απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας | REUTERS/ CreativeProtagon

Σταρ της δεκαετίας του 1990 κλέβουν τις εντυπώσεις στις Κάννες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 18:16
Κέβιν Κόσνερ, Ντέμι Μουρ, Ρίτσαρντ Γκιρ και Ούμα Θέρμαν, ώριμοι πια επιστρέφουν στις Κάννες και απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας
|REUTERS/ CreativeProtagon

Σταρ της δεκαετίας του 1990 κλέβουν τις εντυπώσεις στις Κάννες

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 18:16

Το Χόλιγουντ λατρεύει τα στόρι επιστροφής, και το φετινό φεστιβάλ των Καννών είχε πολλά, με ένα πλήθος αστέρων της δεκαετίας του 1990 να επιστρέφει για να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής και να απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, ο 69χρονος Κέβιν Κόστνερ επέστρεψε στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ μετά από 20 χρόνια απουσίας και ξέσπασε σε κλάματα όταν ο θεατές τον χειροκροτούσαν όρθιοι επί 11 λεπτά μετά την προβολή του νέου γουέστερν του «Horizon: An American Saga», γράφει στους βρετανικούς Times η Χάριετ Αλεξάντερ.

Η 61χρονη Ντέμι Μουρ εμφανίστηκε μετά από 27 χρόνια, παρουσιάζοντας τη νέα ταινία της «The Substance», σε αυτό που ο 70χρονος συμπρωταγωνιστής της Ντένις Κουέιντ αποκάλεσε «μια απίστευτη τρίτη πράξη». Και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, στα 74 του, επέστρεψε στο φεστιβάλ για να προωθήσει το «Oh, Canada», δραματική ταινία με θέμα το Βιετνάμ, για την οποία ξανασυναντήθηκε με τον 77χρονο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Πολ Στρέιντερ, μετά τα γυρίσματα του εξαιρετικά επιτυχημένου νέο-νουάρ «Επάγγελμα Ζιγκολό» (1989).

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ συνεργάστηκε και πάλι με τον Πολ Σρέιντερ 45 χρόνια μετά την πρώτη τους ταινία «Επάγγελμα Ζιγκολό» (Reuters/Yara Nardi)

«Με τον Πωλ, έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε που συνεργαστήκαμε», είπε ο Γκιρ, και πρόσθεσε, «Είμαστε σε ένα άλλο στάδιο της ζωής μας τώρα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά που μάθαμε. Ο Πολ είναι πιθανώς 80, εγώ 74 και έχουμε κάποια οπτική για τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Οπότε ήξερα ότι θα ήταν ενδιαφέρον για εμάς».

Ο Κέβιν Κόστνερ, ο οποίος υποθήκευσε το ράντσο του για να γυρίσει τη νέα επική ταινία του η οποία στοίχισε 100 εκατ. δολάρια, φάνηκε πραγματικά συγκινημένος από την ανταπόκριση.

Ηρθε στις Κάννες μαζί με τα πέντε από τα επτά παιδιά του —την Αννι και τη Λίλι, 40 και 37αντίστοιχα, από τον πρώτο του γάμο με τη Σίντι Σίλβα, και τον Κέιντεν, τον Χέις (ο οποίος έχει έναν μικρό ρόλο στο «Horizon») και την Γκρέις,  17, 15 και 13 ετών από τον γάμο του με την Κριστίν Μπάουμγκαρτνερ— και είπε ότι ήταν ενθουσιασμένος που μπορούσαν να μοιραστούν την εμπειρία.

Η Ούμα Θέρμαν και ο Πολ Σρέιντερ στις Κάννες για την πρεμιέρα της ταινίας «Oh, Canada» (Reuters/Yara Nardi)

«Τόσο καλοί άνθρωποι. Μια τόσο καλή στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους ηθοποιούς που ήρθαν μαζί μου, για τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και συνέχισαν να εργάζονται», είπε, όταν καταλάγιασε το χειροκρότημα και πρόσθεσε, «Είναι μια αστεία δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενος που το ανακάλυψα. Δεν υπάρχει άλλο μέρος όπως αυτό εδώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε τα παιδιά μου θα το ξεχάσουν».

Η ταινία, η οποία αποτελείται από τέσσερα μέρη, δείχνει την ανάπτυξη της αμερικανικής Δύσης μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες. Το «Horizon: An American Saga — Chapter 1» αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 28 Ιουνίου, και το δεύτερο Κεφάλαιο στις 16 Αυγούστου. Ο Κόστνερ είπε ε συνέντευξή του στο Deadline ότι ξεκίνησε ήδη η παραγωγή του Κεφαλαίου 3, έχει κάνει τα γυρίσματα των πρώτων τριών ημερών, και ότι ελπίζει να επιστρέψει στις Κάννες με το «Horizon: An American Saga — Chapter 3». Στη συνέντευξη Τύπου, δε,  τη Δευτέρα είπε ότι ελπίζει να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές για την τρίτη και την τέταρτη ταινία της σειράς.

Ο Κέβιν Κόσνερ ποζάρει στο κόκκινο χαλί του 77ου φεστιβάλ Καννών μαζί με τα πέντε από τα εφτά παιδιά του (Reuters /Sarah Meyssonnier)

«Είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο αυτό που συμβαίνει σε μένα –στις ταινίες “Η Κυρία και ο Ταύρος” (1988), “Ο ξυπόλητος Τζο” (1989), “Χορεύοντας με τους Λύκους” (1990), “Ο άγραφος νόμος της Δύσης” (2003). Τα πράγματα που θέλω να φτιάξω είναι πιο δύσκολο να γίνουν», είπε και πρόσθεσε, «Παλιά δεν έπαιρνα χρήματα για να το κάνω αυτό, μετά πληρωνόμουν πολλά χρήματα και τώρα πρέπει να πληρώνω τα δικά μου χρήματα για να το κάνω».

Η Ντέμι Μουρ, εν τω μεταξύ, επέστρεψε στις Κάννες για πρώτη φορά από το 1997, όταν βρέθηκε στο πλευρό του τότε συζύγου της Μπρους Γουίλις για την προώθηση της ταινίας του «Το πέμπτο στοιχείο».

Οπως σημειώνει η Χάριετ Αλεξάντερ στους Times, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, η Μουρ εμφανίστηκε κυρίως σε μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους και λιγότερο γνωστές ταινίες.  Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η ηθοποιός επέστρεψε, κατά αρχάς με τη συμμετοχή της στον δεύτερο κύκλο της επιτυχημένης σειράς για τον Τρούμαν Καπότε. Η δεύτερη σεζόν με τίτλο: «Feud: Capote vs the Swans» αναφέρεται στη διαμάχη μεταξύ του διάσημου συγγραφέα και μιας ομάδας από γυναίκες φίλες του τις οποίες αποκαλούσε «Κύκνους», όταν έβγαλε τα μυστικά και τα άπλυτά τους στη φόρα και εκείνες δεν αντέδρασαν καλά.

Ο Ντένις Κουέιντ και η Ντέμι Μουρ στις Κάννες για την πρεμιέρα της ταινίας τους «The Substance» (Reuters / Clodagh Kilcoyne)

Και τώρα η Ντέμι Μουρ πρωταγωνιστεί στην ταινία τρόμου της Κοραλί Φαρζά «The Substance», για μια θεραπεία που υπόσχεται να μεταμορφώσει τους ανθρώπους σε μια καλύτερη, νεότερη εκδοχή του εαυτού τους. Υποδύεται την Ελίζαμπεθ Σπαρκλ, μια πρώην βραβευμένη ηθοποιό και νυν γυμνάστρια αεροβικής σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, τύπου Τζέιν Φόντα, η οποία απολύεται επειδή γερνάει, αλλά παίρνει το νέο φάρμακο και δημιουργεί μια νεότερη εκδοχή του εαυτού της, την οποία υποδύεται η Μάργκαρετ Κουάλι.

«Δεν νομίζω ότι συμφωνώ με αυτή την οπτική για το ζήτημα της ακύρωσης», είπε τη Δευτέρα στη συνέντευξη Τύπου. «Η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει έξω από εσάς, το πραγματικό ζήτημα είναι πώς σχετίζεστε με το θέμα». Και ο συμπρωταγωνιστής της Ντένι Κουέιντ πρόσθεσε: «Τα 40 είναι η ηλικία που οι γυναίκες βγαίνουν στο περιθώριο, ενώ οι άνδρες συνεχίζουν. Χαίρομαι που βλέπω ένα θέμα σαν αυτό για το οποίο οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν. Ολα τα εμπόδια γκρεμίζονται», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...