178
| REUTERS

Κάνει 40 πυρετό η Ομικρον 4 – Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 09:33
|REUTERS

Κάνει 40 πυρετό η Ομικρον 4 – Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 09:33

Λογική και αναμενόμενη χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Οπως είπε, τις τελευταίες ημέρες εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 της Ομικρον στην Αττική, αλλά και σε πολλές πόλεις της Κρήτης.

Η παραλλαγή 4 –σημείωσε– είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται να έχει πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντι-ιική αγωγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40, με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους.

«Βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» εκτίμησε η κυρία Παγώνη, κρίνοντας ότι θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πλέον, τόνισε, υπάρχει εμπειρία δύο ετών και η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορονοϊό, αλλά και από τη γρίπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...