291
Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν μιλά σε συγκέντρωση Συντηρητικών στο Τέξας τον Αύγουστο | REUTERS/Go Nakamura/File Phot

Καμία έκπληξη: Ο Ορμπαν λέει ότι οι κυρώσεις στη Μόσχα πρέπει να αρθούν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 13:31
Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν μιλά σε συγκέντρωση Συντηρητικών στο Τέξας τον Αύγουστο
|REUTERS/Go Nakamura/File Phot

Καμία έκπληξη: Ο Ορμπαν λέει ότι οι κυρώσεις στη Μόσχα πρέπει να αρθούν

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2022, 13:31

Ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν ενημέρωσε το κυβερνών κόμμα του Fidesz ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, τις οποίες επέβαλε η ΕΕ, θα πρέπει να αρθούν.

Την είδηση μετέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της χώρας Magyar Nemzet.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζόλταν Κόβατς επιβεβαίωσε τα σχόλια του Ορμπαν σε απάντησή του με email προς το Reuters.

Ο Ορμπαν, γνωστός επικριτής των κυρώσεων της ΕΕ εις βάρος της Μόσχας (εδώ και εδώ) λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, έκανε τα παραπάνω σχόλια σε συνεδρίαση των μελών του κόμματός του κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Magyar Nemzet, ο Ορμπαν δήλωσε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και σε πληθωρισμό και πρόσθεσε ότι αν αυτές αίρονταν, οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειώνονταν άμεσα κατά 50%, ενώ και ο πληθωρισμός θα μειωνόταν.

Χωρίς τις κυρώσεις, η Ευρώπη θα μπορούσε να επανακτήσει την ισχύ της και να αποφύγει την επαπειλούμενη ύφεση, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι είπε ο Ορμπαν, επαναλαμβάνοντας πως οι κυρώσεις πλήττουν περισσότερο την Ευρώπη παρά τη Ρωσία.

Στη σελίδα του στο Facebook, ο Ορμπαν ανήρτησε το εξής: «Οι κυρώσεις των Βρυξελλών έχουν ωθήσει την Ευρώπη σε ενεργειακή κρίση».

Τον Ιούλιο, ο Ορμπαν είπε ότι η ΕΕ «αυτοπυροβολήθηκε στους πνεύμονες» με τις στρεβλά σχεδιασμένες οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, οι οποίες αν δεν αρθούν, κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο Ορμπαν έχει καλή σχέση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Μέχρι τώρα στήριζε τις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, κατάφερε να διαπραγματευτεί μια εξαίρεση για τη χώρα του από το πετρελαϊκό εμπάργκο.

Οι αποφάσεις για την επιβολή κυρώσεων της ΕΕ απαιτούν ομοφωνία μεταξύ των χωρών-μελών. Η Ουγγαρία είναι μέλος του μπλοκ από το 2004.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...