400
O Mατ Χάνκοκ στην εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» του ITV | Youtube

«Καλοκαιρινές διακοπές; Αγαπητοί Βρετανοί, για φέτος ξεχάστε το!»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 14:28
O Mατ Χάνκοκ στην εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» του ITV
|Youtube

«Καλοκαιρινές διακοπές; Αγαπητοί Βρετανοί, για φέτος ξεχάστε το!»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2020, 14:28

Διακοπές αυτό το καλοκαίρι, δεν προβλέπονται, ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, απογοητεύοντας έτσι εκατομμύρια συμπατριώτες του που ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή να βρεθεί κάποια λύση για την θερινή τους «απόδραση» στην Ισπανία, την Ελλάδα ή κάποιον άλλο προορισμό στον ευρωπαϊκό νότο.

Ερωτηθείς στην τηλεοπτική εκπομπή του ITV «This Morning», αν οι πολίτες θα πρέπει να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι για φέτος δεν πρόκειται να υπάρξουν ταξίδια στο εξωτερικό, όπως συνήθιζαν να πηγαίνουν κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, ο Ματ Χάκοκ αρκέστηκε να πει: «Θεωρώ ότι έτσι έχει η κατάσταση».

Ο βρετανός υπουργός θεώρησε απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αφού σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση θα απαιτείται κάποια μορφή κοινωνικής αποστασιοποίησης για ένα χρονικό διάστημα, πρόσθεσε: «Το συμπέρασμα είναι ότι πιθανότατα οι πολυήμερες, πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό δεν προβλέπονται για αυτό το καλοκαίρι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς σημείωσε ότι προς το παρόν το Foreign Office έχει σε ισχύ ταξιδιωτική σύσταση ενάντια σε οποιοδήποτε μη αναγκαίο ταξίδι στο εξωτερικό.

«Αρα», τονισε,  «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κάποιος να κλείσει (διακοπές). Ο κόσμος θα πρέπει απλά να δει πού θα είμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον. Εμείς έχουμε παρουσιάσει αυτόν τον οδικό χάρτη για το πού ελπίζουμε να είμαστε. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο ιός θα αντιδράσει όπως ελπίζουμε, διότι εξαρτάται από το πόσο πιστά θα τηρήσει ο κόσμος τους κανόνες. Θέλουμε όλοι ασφαλώς απεγνωσμένα να επιστρέψει ο κόσμος στο κανονικό και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας, να πάμε διακοπές και όλα τα υπόλοιπα. Αλλά μπορούμε μόνο να το κάνουμε αυτό με μικρά βήματα».

Ερωτηθεις εκ νέου αν οι Βρετανοί πρέπει να κλείσουν ή όχι διακοπές για το καλοκαίρι, ο Σαπς επανέλαβε:

«Αυτό που λέω είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Αν κλείνετε διακοπές, τότε ξεκάθαρα, από τη φύση του, παίρνετε ένα ρίσκο για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο ιός και επομένως για το ποια θα είναι η ταξιδιωτική σύσταση στο μέλλον. Αρα, αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δε θα ήθελε να λάβει ελαφρά υπόψη».

Μόλις την περασμένη Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επιβολή 14ημερης καραντίνας σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από το εξωτερικό, προκειμένου να αποτραπεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, προς απογοήτευση των αεροπορικών εταιρειών που ετοιμάζονταν για την επανέναρξη των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...