219
Mε ανάρτηση στο Τwitter το «ευχαριστώ» του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας | Anadolu

Καλίν σε Μητσοτάκη: «Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:56
Mε ανάρτηση στο Τwitter το «ευχαριστώ» του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας
|Anadolu

Καλίν σε Μητσοτάκη: «Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε»

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2023, 11:56

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και ειδικός σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ελληνική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και των δύο ομάδων της ΕΜΑΚ.

«Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας», γράφει στο μήνυμά του ο κ. Καλίν (δείτε το tweet κάτω), απαντώντας σε προηγούμενη ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη στη τουρκική γλώσσα για την άμεση αρωγή της χώρας μας στους πληγέντες στη γείτονα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξέφρασε την ελπίδα να ανοίξει ένα παράθυρο μείωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός και αυτό μπορεί να το δει ο τουρκικός λαός», υπογράμμισε. «Εμείς πάντα λέμε ότι με τον τουρκικό λαό δεν είχαμε ποτέ να χωρίσουμε τίποτα. Λέγαμε ότι η επιθετική ρητορική δεν βοηθά σε τίποτα, συνεπώς, με δεδομένο ότι είμαστε δίπλα, η Ελλάδα έτρεξε από τους πρώτους να βοηθήσει. Οι περιττές εντάσεις δεν χρειάζονται».

Δεν υπήρχε περίπτωση η Ελλάδα να μείνει αδρανής μπροστά σε αυτή την τραγωδία που σημειώθηκε στην Τουρκία, γι’ αυτό και ήμασταν από τους πρώτους που σπεύσαμε να βοηθήσουμε, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κάνουν σπουδαία δουλειά, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...