811
Ο Μο Σαλάχ υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ με εβδομαδιαίες αποδοχές 400.000 ευρώ | REUTERS/Tony Obrien

«Καλημέρα Λίβερπουλ» από τη Μύκονο

Sportscaster Sportscaster 3 Ιουλίου 2022, 12:16
Ο Μο Σαλάχ υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ με εβδομαδιαίες αποδοχές 400.000 ευρώ
|REUTERS/Tony Obrien

«Καλημέρα Λίβερπουλ» από τη Μύκονο

Sportscaster Sportscaster 3 Ιουλίου 2022, 12:16

Τη σπουδαία μεταγραφή του Ντάργουϊν Νούνιες από την Μπενφίκα, οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν τη χάρηκαν, όσο θα ήθελαν. Ο Σαντιό Μανέ ετοίμαζε τις βαλίτσες του για το Μόναχο (Μπάγερν), ενώ ο Μοχάμεντ Σαλάχ καθυστερούσε να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με τους «Reds». Οι πιθανότητες να πουληθεί αυτό το καλοκαίρι, ώστε να μην αποχωρήσει του χρόνου χωρίς το παραμικρό οικονομικό όφελος για τον σύλλογο, ήταν μεγάλες.

Τον Σενεγαλέζο, το «Ανφιλντ» τον αγαπούσε. Ως παίκτη, αλλά και ως χαρακτήρα. Τον Αιγύπτιο, όμως, τον λατρεύει. Είναι ένας επιθετικός που σκοράρει (τουλάχιστον) 20 γκολ τη σεζόν -ούτε με τον θρυλικό Ιαν Ρας δεν συνέβαινε αυτό- και, μάλιστα, αγωνιζόμενος ως εξτρέμ. Μετράει 156 τέρματα και 58 ασίστ σε 253 ματς με τη φανέλα της Λίβερπουλ, έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, και έχει κατακτήσει δυο φορές το βραβείο του «Παίκτη της Χρονιάς» στην Αγγλία. Την πολύτιμη συμβολή του στην αναγέννηση της ομάδας, τη μαρτυρά και ένα βίντεο, στο οποίο το club ζήτησε από τους υποστηρικτές του να ξεχωρίσουν ένα γκολ, μια ενέργεια του «Φαραώ», όπως τον αποκαλούν, που τους έμεινε αξέχαστη. Κάθε ένας είχε και μια διαφορετική φάση να θυμηθεί. Είναι αμέτρητες οι μεγάλες στιγμές της αναγεννημένης Λίβερπουλ, στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Τα ευχάριστα νέα, για τους απανταχού φίλους των «Κόκκινων», ήρθαν χθες (1η Ιουλίου) από τη Μύκονο, όπου ο Σαλάχ απολαμβάνει τις διακοπές του. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να… ξεσηκώνει το «Ανφιλντ», τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2025, και ο αγγλικός σύλλογος το επικοινώνησε με φόντο το κυκλαδίτικο νησί. Ενα από τα βίντεο που «ανέβασε» το club στον επίσημο ιστότοπό του, δείχνει τον Αιγύπτιο να διαβάζει στα social media πληροφορίες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την ομάδα. Χαμογελά στην κάμερα με νόημα, σαν να λέει πως τίποτα από αυτά δεν ισχύει, φοράει την κόκκινη φανέλα με το «11», και ανακοινώνει: «Ο Σαλάχ μένει». Ούτε στους «κολλητούς» του, που τον συντροφεύουν στις διακοπές του, δεν το είχε πει. Οπως φαίνεται σε άλλο βίντεο, το έμαθαν ενώ βρίσκονταν μαζί του σε γνωστό εστιατόριο του νησιού. «Πετάχτηκαν» από τις καρέκλες τους και, χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής, έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν.

Ο Σαλάχ δεν είχε κανένα παράπονο από τη Λίβερπουλ. Αυτό, όμως, ήταν το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του – στις 15 Ιουνίου έκλεισε τα 30. Ηθελε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Σύμφωνα με τα βρετανικά media, ένα τετραετές με συνολικές ετήσιες αποδοχές 90 εκατ. ευρώ. Η Λίβερπουλ δεν είχε κανένα παράπονο από τον Σαλάχ. Αλλά δεν ήθελε, με τίποτα, να διαταράξει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ούτε να «φουσκώσει» το μισθολόγιό της, όπως συνέβη με την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους, ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η «χρυσή τομή» βρέθηκε, χάρη στη σφοδρή επιθυμία των δυο πλευρών να συνεχίσουν μαζί.

Ο Σαλάχ δέχτηκε να υπογράψει για λιγότερα χρόνια (τρία), και η Λίβερπουλ (σχεδόν) διπλασίασε την αμοιβή του. Συμφώνησε να του καταβάλλει 400.000 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 20,8 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ μέχρι σήμερα του έδινε 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Πρόκειται για το ακριβότερο συμβόλαιο που πρόσφερε, ποτέ, σε ποδοσφαιριστή της. Μόνο στη Ρεάλ θα μπορούσε να βρει περισσότερα, ο Αιγύπτιος. Στη Μαδρίτη, όμως, δύσκολα θα ήταν «το πρώτο βιολί». Εκεί υπάρχουν, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο πολλά υποσχόμενος Βινίσιους Τζούνιορ, ενώ προσφάτως αποκτήθηκε από τη Μονακό ο Ορελιέν Τσουαμενί, ο οποίος κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ. Τον ήθελε και η Μπαρτσελόνα. Αλλά ούτε τα οικονομικά της είναι ανθηρά αυτή την εποχή, ούτε δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει μεγάλους τίτλους στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Μιλώντας στο επίσημο κανάλι του συλλόγου, ο Γίργκεν Κλοπ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτή την εξέλιξη. «Οι οπαδοί μας πήραν μεγάλη χαρά και θα απολαύσουν το Σαββατοκύριακό τους ακόμη περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι θα το γιορτάσουν με αυτά τα νέα. Είναι η καλύτερη απόφαση, για εμάς, αλλά και για εκείνον. Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι τα καλύτερα χρόνια του Μο είναι μπροστά. Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης είναι μια μηχανή στην καλύτερή της φόρμα. Δουλεύει σκληρά, γι’ αυτό και παίρνει τις ανταμοιβές του. Οι συμπαίκτες του τον καμαρώνουν. Οι δυνατότητες και το επίπεδο των ικανοτήτων του βελτιώνονται ολοένα και περισσότερο κάθε σεζόν. Είναι υπέροχα νέα. Με κάνει να χαμογελάω όταν το σκέφτομαι. Θα μείνει μαζί μας για περισσότερο καιρό, και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα μαζί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γερμανός προπονητής.

«Στη Λίβερπουλ έχω απολαύσει το ποδόσφαιρο, και μακάρι να συνεχίσω να το απολαμβάνω, για να πανηγυρίσουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες», δήλωσε ο αιγύπτιος σούπερ-σταρ, ο οποίος απευθύνθηκε στους οπαδούς μέσω του site της Λίβερπουλ. Στο Μέρσεϊσάιντ, με δάσκαλο τον Κλοπ, η καριέρα του «απογειώθηκε». Μέχρι το 2017, στη Βασιλεία, την Τσέλσι, τη Φιορεντίνα και τη Ρόμα, ήταν ένας αξιόλογος παίκτης. Σήμερα, είναι από τους καλύτερους του Κόσμου. Εχει κατακτήσει, σχεδόν, τα πάντα. Και η Kop -η εξέδρα των οργανωμένων οπαδών της Λίβερπουλ- τραγουδά για εκείνον.

Σε αυτή τη συμφωνία «μίλησε» και το συναίσθημα. Είναι ένα win-win deal.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...