249
Πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το γιγάντιο «General Sherman» | twitter

Καλιφόρνια: Τύλιξαν με κουβέρτα πυρόσβεσης το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 16:28
Πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να προστατέψουν το γιγάντιο «General Sherman»
|twitter

Καλιφόρνια: Τύλιξαν με κουβέρτα πυρόσβεσης το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2021, 16:28

Οι τρομακτικές πυρκαγιές που πλήττουν εδώ και εβδομάδες την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ απειλούν πια τις υπέροχες σεκόγιες, τα τεράστια υπεραιωνόβια δέντρα που βρίσκονται στο εθνικό πάρκο στη Σιέρα Νεβάδα.

Με τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά το σημείο όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου που έχει πάρει το όνομα «General Sherman» –από τον στρατηγό του Αμερικανικού Εμφυλίου Γουίλιαμ Σέρμαν– οι πυροσβέστες έστησαν μια τεράστια επιχείρηση αναχαίτισης της φωτιάς, προκειμένου να διασώσουν το γιγαντιαίων διαστάσεων κωνοφόρο δέντρο.

Όπως ανέφερε και η Telegraph, μέλη του πυροσβεστικού σώματος τύλιξαν μία ανθεκτική στις φλόγες «κουβέρτα» κατασκευασμένη από αλουμίνιο στη βάση του δέντρου.

 

Αυτό το δάσος αποτελείται από περίπου 2.000 σεκόγιες, από κωνοφόρα δέντρα δηλαδή που η διάρκεια ζωής τους ξεπερνά τα 1.000 έτη. Το δέντρο «General Sherman» είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με ύψος που αγγίζει τα 84 μέτρα., σύμφωνα με την Υπηρεσία του Εθνικού Πάρκου.

Οι γιγάντιες σεκόγιες προσαρμόζονται στη φωτιά, καθώς αυτή μπορεί να τις βοηθήσει να ευδοκιμήσουν απελευθερώνοντας σπόρους από τους κώνους τους και έτσι να δημιουργηθούν νέα δέντρα. Ωστόσο, η ένταση των πυρκαγιών έχει αντίθετα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Εθνικού Πάρκου πέρυσι κάηκαν από τις φωτιές περίπου 7.500 έως 10.600 σεκόγιες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...