213
Ο Μπάιντεν επιστρέφοντας, την περασμένη Δευτέρα, στον Λευκό Οίκο, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο ανάπαυσης στο Ντέλαγουερ | REUTERS/Joshua Roberts

Καλά στην υγεία του ο Τζο Μπάιντεν – Καλοήθης ο πολύποδας που του αφαιρέθηκε

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 07:50
Ο Μπάιντεν επιστρέφοντας, την περασμένη Δευτέρα, στον Λευκό Οίκο, ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο ανάπαυσης στο Ντέλαγουερ
|REUTERS/Joshua Roberts

Καλά στην υγεία του ο Τζο Μπάιντεν – Καλοήθης ο πολύποδας που του αφαιρέθηκε

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2021, 07:50

Ο πολύποδας ο οποίος αφαιρέθηκε από το έντερο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα είναι «καλοήθης», αναπτύσσεται «αργά» και «θεωρείται ότι είναι προκαρκινικός», χωρίς πάντως να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή, ανέφερε ο γιατρός του Λευκού Οίκου σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, μετά τη βιοψία δείγματος.

Ο πολύποδας που εντοπίστηκε ταυτοποιήθηκε ως «σωληνώδες αδένωμα». Είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε αφαιρεθεί από το έντερο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ το 2008, σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού του, του δρος Κέβιν Ο’ Κόνορ.

Προστίθεται ότι συστήνεται παρακολούθηση της κατάστασης του Τζο Μπάιντεν και ότι ο 79χρονος πρόεδρος θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα κολονοσκόπηση τα επόμενα επτά ως δέκα χρόνια.

Την περασμένη Παρασκευή, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ενόσω υποβαλλόταν στην εξέταση. Η Χάρις έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που άσκησε, έστω για λίγη ώρα, την προεδρία των ΗΠΑ.

Πέρα από την κολονοσκόπηση, ο Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις και ο δρ Ο’ Κόνορ διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος  είναι «υγιής» και απολύτως σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από πολλούς με έντονο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...