228
Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του την περασμένη Τρίτη όταν σήμανε συναγερμός για τα 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καλά νέα: Αρνητικά και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 09:28
Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του την περασμένη Τρίτη όταν σήμανε συναγερμός για τα 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Καλά νέα: Αρνητικά και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 09:28

Αρνητικά βγήκαν και τα 177 δείγματα που αφορούν δυνητικές επαφές των φιλοξενούμενων στη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα 150 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες με συνέπεια να επιβληθούν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή (εδώ).

Την Τετάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν σπίτι, τονίζοντας ότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό για να διαφυλάξουμε την υγεία των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αν υπάρχει οποιαδήποτε διασπορά να εξασφαλίσουμε ότι αυτή δεν θα είναι εκτεταμένη» (εδώ).

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, μίλησε για πολύ καλά νέα και για ανακούφιση των κατοίκων, ενώ επέκρινε τα ΜΜΕ που έδωσαν σεξουαλικές διαστάσεις στην υπόθεση. Βέβαια, λίγες μόλις ώρες νωρίτερα, η αντιδήμαρχος Ερμιονίδος, Αγγελική Λιούμη, είχε εκφράσει τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι κάποιοι δημότες δίσταζαν να παραδεχτούν τις επαφές τους με τους μετανάστες και κυρίως τις μετανάστριες της δομής.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση, επειδή πρόκειται για τη δημόσια υγεία, να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ποιος είχε επαφές με τους μετανάστες», είχε πει χαρακτηριστικά η κυρία Λιούμη. Ο δήμαρχος τη διέψευσε και είπε ότι οι δημότες ανταποκρίθηκαν τόσο μαζικά που από τον ΕΟΔΥ τους έδιωχναν.

Παραπονέθηκε δε και για το γεγονός ότι «αρχές Απριλίου ήρθαν νέοι μετανάστες στη δομή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...