421
Οχήματα και εξοπλισμός της περιφέρειας όσο και των δήμων βρίσκονται σε επίμαχα σημεία ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας στη Λαμία | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ

Κακοκαιρία Elias: Κινείται νοτιότερα τις επόμενες ώρες – 112 και στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 22:01
Οχήματα και εξοπλισμός της περιφέρειας όσο και των δήμων βρίσκονται σε επίμαχα σημεία ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας στη Λαμία
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ

Κακοκαιρία Elias: Κινείται νοτιότερα τις επόμενες ώρες – 112 και στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2023, 22:01

Την διαπίστωση ότι η κακοκαιρία Elias αρχίζει και κατεβαίνει πιο νότια από τη Θεσσαλία και θα καλύψει το Δομοκό, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, ολόκληρη την περιφέρεια Στερεάς, όπως επίσης και τη Βόρεια Εύβοια, κατέθεσε κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού που εξελίχθηκε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Συντονιστικού το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Κικίλιας συνέστησε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και κάλεσε ιδιαίτερα όσους ζουν κοντά στον Σπερχειό να είναι προσεχτικοί.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει η ιστορία του Σπερχειού σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπερχειλίσεις και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται κυρίως σε χωριά της περιοχής. Ηδη έχει καταρτίσει ένα πλάνο η Πολιτική Προστασία και νομίζω ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ισχύς είναι πάντα εν τη ενώσει!», τόνισε.

«Παραμένουμε σε επιφυλακή, ώστε να παρέμβουμε με όλες μας τις δυνάμεις -αν και όπου χρειαστεί- αναλόγως της έντασης και της διάρκειας του καιρικού φαινομένου» υπογράμμισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος επίσης κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας με προτεραιότητα, όπως υπογράμμισε, «την προστασία της ανθρώπινης ζωής και έπειτα των περιουσιών και του περιβάλλοντος».

Στο πόδι η Φθιώτιδα

Πρόδρομες κινήσεις ξεκίνησαν από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το δήμο Λαμιέων, ώστε να απομακρύνουν προληπτικά κάποιους κατοίκους από το χωριό Κόμμα και ιδιαίτερα από τα σπίτια που βρίσκονται πολύ κοντά στο Σπερχειό, μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ ΜΠΕ. Κατά την ίδια πηγή, υπήρχε ετοιμότητα για την συνολική εκκένωση του χωριού αν παραστεί ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, νωρίς το πρωί, έδειξαν τα δόντια τους καθώς στην περιοχή της Μακρακώμης υπήρχε έντονη βροχόπτωση ενώ στην περιοχή του Μώλου και της Αγίας Τριάδας η καταρρακτώδης βροχή ήταν συνεχής τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία στους δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού και Στυλίδας ήταν κλειστά την Τρίτη, ενώ κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, και την Τετάρτη. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των διευθύνσεων εκπαίδευσης τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 σε κατοίκους της Αττικής

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία Elias θα χτυπήσει την Τετάρτη και την Αττική, στους κατοίκους της οποίας εστάλη μήνυμα το βράδυ από το 112 για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων.

Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποιητικό μήνυμα για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για αύριο Τετάρτη. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kataigides».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μηνύματα από το 112 εστάλησαν σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια, Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...