451
Φωτογραφία αρχείου | INTIME NEWS

Κλείνει ξανά στις 23:00 η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη ως τα Οινόφυτα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2023, 15:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/02/2023, 18:00
Φωτογραφία αρχείου
|INTIME NEWS

Κλείνει ξανά στις 23:00 η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη ως τα Οινόφυτα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2023, 15:18
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/02/2023, 18:00

Την άρση διακοπής της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας ανακοίνωσε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Κυριακής η «Νέα Οδός». Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας που ακολούθησε, η Εθνική Οδός θα κλείσει εκ νέου στις 23.00, για όλα τα οχήματα, από τη γέφυρα Καλυφτάκη ως τα Οινόφυτα λόγω της κακοκαιρίας «Barbara».

Ειδικότερα, η «Νέα Οδός» ενημέρωσε τους οδηγούς ότι «άρθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας» και πως «τα οχήματα με αλυσίδες κυκλοφορούν κανονικά εντός του αυτοκινητοδρόμου».

Διευκρίνισε ότι «η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αθηνών-Λαμίας είναι σε ισχύ».

«Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 52,000) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 23.00 της 5 Φεβρουαρίου 2023. Από την 23.00 ώρα σήμερα 05.02.2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, και στα δύο (2) ανωτέρω ρεύματα κυκλοφορίας», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής της με την οποία γνωστοποίησε τη διακοπή κυκλοφορίας, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

Επιπλέον, όπως ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση η Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων/μέσων :

  • -από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ.θ. της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας)
  • -από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομος Α-11
  • -από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ.θ. της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς )
  • -από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών
  • -στη Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.

Παράλληλα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

  • στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό.
  • στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό.
  • στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι την περιοχή προ ανατολής Νέας Μάκρης.
  • στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • Επιπρόσθετα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000), διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
  • Στον δρόμο για Πάρνηθα, από το εστιατόριο Αρχοντικό και πάνω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...