226
| InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Καιρός: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 10:57
|InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Καιρός: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα – Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 10:57

Το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής από την ΕΜΥ επικαιροποιήθηκε αργότερα την ίδια ημέρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ως ακολούθως:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται την Κυριακή (18-06-2023):

  1. μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,
  2. μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,
  3. μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Μήνυμα του 112 σε Εύβοια, Κυκλάδες, Χίο και Λέσβο

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη το πρωί της Κυριακής στους κατοίκους της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Χίου και της Λέσβου λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στις περιοχές τους.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες σε περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας, σε Νότια Εύβοια, νησιά των Κυκλάδων, Χίο και Λέσβο. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία απηύθυνε εκ νέου συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...