266
|

Καιρός: Ερχεται κρύο από Πέμπτη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 11:49

Καιρός: Ερχεται κρύο από Πέμπτη [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 11:49

Για αλλαγή του καιρού, με ψυχρές αέριες μάζες από τον ευρωπαϊκό βορρά να καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από την Πέμπτη, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι (δείτε κάτω τις εικόνες διαδοχικά για την Πέμπτη και την Παρασκευή).

Για την Τρίτη 13/11-2018 προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Την Τετάρτη τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, που σε ορισμένες περιοχές ίσως και να φθάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Προς το τέλος της εβδομάδας οι ελάχιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια θα κυμανθούν γύρω στο Ο και αντίστοιχα οι μέγιστες τιμές θα αγγίξουν τους 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-6  Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ.

Αισθητή όπως προαναφέρθηκε, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...