470
| SOOC

Καϊλή μέσα από τη φυλακή: Εγώ δεν θα γίνω «Ιφιγένεια»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 11:10
|SOOC

Καϊλή μέσα από τη φυλακή: Εγώ δεν θα γίνω «Ιφιγένεια»

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2022, 11:10

«Δεν θα γίνω Ιφιγένεια», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσα από τις βελγικές φυλακές η Εύα Καϊλή για τη φερόμενη εμπλοκή της στο Qatargate, όπως το μετέφερε σε δηλώσεις του το πρωί, στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κυρίας Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφος της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι.

»Η Εύα Καϊλή, όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα, ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχό τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία» υποστήριξε στο πλαίσιο της γνωστής υπερασπιστικής γραμμής που έχει επιλέξει ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αυτά άλλωστε είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», θέλησε να επισημάνει.

«Καμία σχέση με το Κατάρ η βαλίτσα»

«Προηγήθηκε παρακολούθηση μηνών και δεν υπάρχει καταγραφή σε ηχητικό ντοκουμέντο ή σε κάμερα για την Εύα Καϊλή. Η βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι της δεν έχει καμία σχέση με τις δηλώσεις για το Κατάρ», επέμεινε ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού.

«Ολες οι ενέργειες και πρωτοβουλίες της κυρίας Καϊλή ήταν με έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν υπήρχε προσωπική ατζέντα της κυρίας Καϊλή, όλα ήταν απόφαση πολιτική του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν και όχι μόνο της Ευρωβουλής και της κ. Μετσόλα», συνέχισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ αναφορικά με την απόφαση καθαίρεσής της από τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρκέστηκε να πει ότι και εκείνος, αν ήταν πρόεδρος, θα έκανε το ίδιο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Για την ομολογία Τζόρτζι (εδώ), ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «επιβεβαιώνει όσα λέει η κυρία Καϊλή για τα χρήματα. Ολα έγιναν εκείνες τις ώρες. Οταν τα είδε και δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευσή τους, ζήτησε άμεσα να φύγουν από το σπίτι τα χρήματα. Ανέλαβε να είναι μεταφορέας ο πατέρας της, γιατί δεν υπήρχε κάποιος άλλος», επανέλαβε.

Για τον λόγο, τέλος, που η Εύα Καϊλή ήταν απούσα από τη συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου που αποφάσισε την παράταση της κράτησης του συντρόφου της για έναν μήνα και έδωσε στην ίδια παράταση μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε ότι είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της στο κτίριο της συνεδρίασης. «Και τελευταία στιγμή –δήλωσε– της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της».

Για το διαμέρισμα στο Ψυχικό

Οσον αφορά εξάλλου το διαμέρισμα στο Ψυχικό, που αγόρασε η Εύα Καϊλή σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εμπορική αξία του, ο δικηγόρος της επικαλέστηκε δήλωση της προηγούμενης ιδιοκτήτριας του για το χαμηλό τίμημα μεταβίβασης, η οποία φέρεται να είπε «προσπαθούσα οκτώ χρόνια να το πουλήσω, είναι πάνω στην Κηφισίας, δεν το έπαιρνε κανείς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...