546
| European Union μέσω INTIME NEWS

Καϊλή: Δεν είχα κάνει ποτέ καμία συμφωνία με τη ΝΔ, θα έμενα στο ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 22:59
|European Union μέσω INTIME NEWS

Καϊλή: Δεν είχα κάνει ποτέ καμία συμφωνία με τη ΝΔ, θα έμενα στο ΠΑΣΟΚ

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 22:59

«Δεν είχα κάνει ποτέ καμία συμφωνία με τη ΝΔ για να μεταπηδήσω στον χώρο της ΝΔ, εγώ θα έμενα στον χώρο μου». Τη δήλωση αυτή της Εύας Καϊλή μετέφερε το απόγευμα της Τετάρτης ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μέσω του δελτίου ειδήσεων του Star, τονίζοντας τη βούληση της ευρωβουλευτή, η οποία παραμένει υπό κράτηση στις Βρυξέλλες, να επικοινωνηθεί αυτό το μήνυμά της.

«Από εκεί και πέρα, οι σχέσεις της κυρίας Καϊλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν ήταν οι καλύτερες» συνέχισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι οι δυο τους «είχαν διακόψει την κοινή πολιτική πορεία εδώ και πολύ καιρό».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης είχε επιτεθεί ευθέως στην κυρία Καϊλή λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι τέθηκε υπό κράτηση.

«Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξη με κάποιους που κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ιππου με τη ΝΔ», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και της «γαλάζιας» παράταξης.

Γιατί ζητήθηκε αναβολή

Αναφερόμενος στους λόγους που η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία στο προδικαστικό συμβούλιο, όπως οι συγκατηγορούμενοί της για το Qatargate, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε τα ακόλουθα:

«Ο λόγος που ζητήσαμε αναβολή ήταν ότι η κυρία Καϊλή και οι συνήγοροί της είχαν επίγνωση απεργιακής κινητοποίησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και δεν θα γινόταν η μεταγωγή της. Ξαφνικά, μια-δυο ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, της είπαν να τη μεταφέρουν στο δικαστήριο. Εμείς δεν το επιτρέψαμε, καθώς δεν υπήρξε νομική προετοιμασία».

«Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Εξάλλου, αναφερόμενος στην προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και σε μια ενδεχόμενη ανάλογη κατάληξη για την εντολέα του, ο κ. Δημητρακόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Ποτέ δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από εκεί και πέρα, το ότι προφυλακίστηκε προσωρινά ο σύντροφός της εμένα δεν μου προκαλεί καμία ανησυχία, καθώς έχουμε γνώση της δικογραφίας» ήταν τα λόγια του.

«Στοιχεία σε βάρος της κ. Καϊλή δεν υπάρχουν, πέραν του γεγονότος ότι βρέθηκαν αυτά τα χρήματα στην κοινή συζυγική εστία. Γίνεται κανιβαλισμός από αυτούς που δεν γνωρίζουν τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος και υπογράμμισε:

«Υπήρχε πολύμηνη παρακολούθηση από τις Αρχές της Ιταλίας και άλλων χωρών. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι Ιταλός, παρακολουθούσαν το σπίτι του».

Σχετικά με τα ποσά που βρέθηκαν στην οικία της πολιτικού, δήλωσε ότι η εντολέας του δεν γνώριζε ότι αυτά τα χρήματα βρίσκονταν στο σπίτι της, όμως τόνισε ότι «δεν είναι χρήματα που αποκτήθηκαν με νόμιμες διαδικασίες». «Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι δεν έχουν νόμιμη προέλευση. Πρέπει να δούμε από πού προέρχονται. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχέση με αυτά τα χρήματα η κ. Καϊλή, δεν ήξερε ότι ήταν στο διαμέρισμα».

Αναφερόμενος στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες εξηγήσεις τις οποίες έδωσε ο κ. Καϊλής και γι΄αυτό αφέθηκε ελεύθερος.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, η κυρία Καϊλή υποστήριξε ότι όσα συνέβησαν στο Κατάρ ήταν σε γνώση των Ευρωπαίων.

«Αυτό που θέλει να ακούγεται είναι ότι οι δηλώσεις της, οι ομιλίες της και οι συναντήσεις της στο Κατάρ ήταν εγκεκριμένες από το γραφείο της κ. Μέτσολα. Ολα ήταν εις γνώσιν τους», υπογράμμισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...