294
|

Και τώρα «πράσινες» κηδείες: γίνεσαι οργανικό λίπασμα μετά θάνατον!

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 17:11

Και τώρα «πράσινες» κηδείες: γίνεσαι οργανικό λίπασμα μετά θάνατον!

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 17:11

Η αμερικανική Recompose δηλώνει εταιρεία «φροντίδας των νεκρών» και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους πελάτες της ένα οικολογικό τρόπο ταφής των αγαπημένων τους προσώπων. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Independent η εταιρεία θα τοποθετεί το σώμα του νεκρού σε ένα ανοικτό φέρετρο κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά. Γύρω από το σώμα του νεκρού θα τοποθετείται πριονίδι και άχυρα και στην συνέχεια το φέρετρο θα τοποθετείται εντός ειδικά διαμορφωμένων για την περίσταση εξάγωνων αποθηκευτικών χώρων.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Recompose με αυτή την διαδικασία η θερμοκρασία του σώματος του νεκρού διατηρείται ρυθμισμένη ενώ παράλληλα αερίζεται και αυτό επιτρέπει στα βακτήρια που θα κάνουν με φυσικό τρόπο την εμφάνιση τους να αποσυνθέσουν το σώμα μέσα σε διάστημα 4-7 εβδομάδων. Αυτό που θα μείνει από το σώμα θα είναι ένα είδος χώματος το οποίο θα παραδίδεται, αν το επιθυμεί φυσικά, στην οικογένεια του θανόντος.

Οι εμπνευστές της αναφέρουν ότι αυτή η μέθοδος απαιτεί το 1/8 της ενέργειας που απαιτεί η καύση ενός νεκρού και παράγει ένα μετρικό τόνο διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία ταφής. Η εταιρεία έχει κάνει αίτηση για να ξεκινήσει να προσφέρει αυτή την υπηρεσία και περιμένει την απάντηση των Αρχών η οποία αναμένεται να δοθεί σε περίπου έξι μήνες. Η πρώτη εγκατάσταση που έχει ήδη δημιουργήσει η Recompose βρίσκεται στο Σιάτλ, στις δυτικές ΗΠΑ και έχει θέσεις για 75 φέρετρα.

«Αναρωτηθήκαμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την φύση η οποία έχει τελειοποιήσει τον κύκλο ζωής/θανάτου ως μοντέλο για την φροντίδα των νεκρών ανθρώπων. Είδαμε σε αυτή την νέα μέθοδο μια μοναδική ευκαιρία που μας επιτρέπει να ενωθούμε ξανά με αυτούς τους φυσικούς κύκλους και παράλληλα να προσφέρουμε κάτι πίσω στην φύση» δηλώνει η Κατρίνα Σπέιντ, διευθύνων σύμβουλος της Recompose

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...