181
| Intime

Και τρίτος νεκρός από γρίπη στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 16:25
|Intime

Και τρίτος νεκρός από γρίπη στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2022, 16:25

Ακόμη ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του από γρίπη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για μια 75χρονη γυναίκα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έπειτα από επιπλοκές της νόσου.

Είναι ο τρίτος θάνατος από γρίπη τη φετινή σεζόν, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν χάσει τη ζωή τους ένας 4χρονος και ακόμη μία 75χρονη.

Επίσης, κατά την τελευταία εβδομάδα (4-10 Απριλίου) στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ), ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 24 κλινικά δείγματα και συγκεκριμένα 11 από νοσοκομεία και 13 από το Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Sentinel).

Τα πέντε (20,8%) από αυτά ήταν θετικά για ιό γρίπης τύπου Α και όλα ανήκαν όλα στον υπότυπο Α (Η3Ν2).

Το ίδιο διάστημα, πάντως, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσίασαν μείωση, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει μείωση. Τονίζουν, δε, τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως του καλύτερου τρόπου προφύλαξης από τη βαριά νόσηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...