598
| CreativeProtagon

Και σεξ στα πάρτι των lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2023, 18:52
|CreativeProtagon

Και σεξ στα πάρτι των lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2023, 18:52

Συνευρέσεις τρίτων –ερωτικές φυσικά, κάπως ζαλισμένες από το κρασί, κομμάτι απελευθερωτικές από τη ρουτίνα– ενδέχεται να τερματίσουν τα όνειρα του Μπόρις Τζόνσον για επιστροφή στην εξουσία. Βέβαια, αν το καλοσκεφτεί κανείς, τέτοια απευκταία (για τα media, τουλάχιστον) κατάληξη δεν θα είναι κάτι περίεργο, εμπίπτει στον κανόνα που αναστατώνει τη ζωή και των «απλών ανθρώπων»: όλοι μας, λίγο-πολύ, πληρώνουμε «αμαρτίες» άλλων.

Στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας οι «αμαρτίες» αφορούν ορισμένους και ορισμένες που συμμετείχαν στα περίφημα πάρτι των lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ 10. Κυβερνητικό περιβάλλον ήταν οι «αμαρτωλοί» και ο Τζόνσον ήταν ο συμποσιάρχης (με τη βρετανική σημασία της λέξης, στον αντίποδα του μέτρου). Χωρίς αυτόν πάρτι δεν θα γίνονταν, και χωρίς πάρτι…

Δύο περιπετειούλες της μιας βραδιάς ήταν όλες κι όλες, με τον Τζόνσον να στέκεται βράχος… σουρωμένος, να μη μαγαρίζει τη βέρα του και να παραμένει πιστός σύζυγος. Ωστόσο, η κοινοβουλευτική έρευνα για την υπόθεση των ψευδολογιών του όσον αφορά τα πάρτι –ότι δεν παραβιάστηκε κανένας νόμος, ότι αυτός ουδέν εγνώριζε κ.λπ.–, εκκρεμεί. Οι αποκαλύψεις για τον παράγοντα σεξ που άρτυσε τα ποτά και τα σνακ διαψεύδουν την άγνοιά του και δυσχεραίνουν τη θέση του.

Με το πέρας της διαδικασίας και εφόσον κριθεί ένοχος, ο Τζόνσον ενδέχεται να αποβληθεί από τη βρετανική Βουλή. Και τότε δεν θα έχει καμία δυνατότητα επιστροφής, μέσω των Τόρις τουλάχιστον, στο πολιτικό προσκήνιο, πόσο μάλλον στην εξουσία. Προς το παρόν, πάντως, οι πολιτικοί φίλοι του υποδαυλίζουν την ιδέα της επανόδου του, και το κάνουν σίγουρα με τη δική του προτροπή. Η υπόθεση έχει μέλλον.

Οσον αφορά τα πικάντικα νέα, τα πράγματα έχουν ως εξής. Αποκαλύφθηκε ότι τα πάρτι που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια των lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ 10 και στοίχισαν την πρωθυπουργία στον Τζόνσον περιείχαν και σεξ. Σε ένα από εκείνα τα μέχρι πρωίας ξεφαντώματα, την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου, το βράδυ της 16ης Απριλίου 2021 για την ακρίβεια, δύο ζευγάρια εθεάθησαν να συνουσιάζονται.

Οι μάρτυρες των ερωτικών σκηνών είναι πολλοί. Το ένα ζευγάρι έκανε πρώτα μια βόλτα από την κουζίνα, αφού ο έρωτας περνάει από το στομάχι, και κατόπιν εξαφανίστηκε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για την καλή χώνεψη. Από εκεί μέσα και οι δύο εξήλθαν αναστατωμένοι, λένε οι περιγραφές. Το δεύτερο ζευγάρι αποσύρθηκε σε ένα γραφείο με σβηστά φώτα.

Εκείνη τη βραδιά, όπως ήταν ήδη γνωστό, τα κρασιά κατέφθαναν στην πρωθυπουργική κατοικία από παρακείμενο σουπερμάρκετ μέσα σε βαλίτσες. Η κατανάλωσή τους δεν ήταν για όλους τους «παρτάκηδες» αβλαβής: στον κήπο του σπιτιού τραβήχτηκαν φωτογραφίες που δείχνουν αξιωματούχους να παίζουν με τις κούνιες και με την τσουλήθρα των παιδιών του Τζόνσον…

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV ερεύνησε το θέμα και εντόπισε και άλλα στοιχεία για τα πάρτι. Μέγα πειστήριο της κραιπάλης, «ένα φωτοτυπικό μηχάνημα πασπαλισμένο με κρασί». Και διαπιστώσεις για την επικινδυνότητα, από κορονοϊκής πλευράς, της συνάθροισης: «Πολλοί άνθρωποι μαζεμένοι σε λίγα τετραγωνικά», «ζευγάρια να ακουμπούν το ένα στο άλλο» και «τόσο μεθυσμένοι άνθρωποι, που δεν μπορούσαν καν να μιλήσουν».

Εκείνη την εποχή, στο «πικ» της πανδημίας, οι συναναστροφές των πολιτών ήταν απαγορευμένες, εκτός αν επρόκειτο περί εργασίας. Η Ντάουνινγκ Στριτ 10, βέβαια, ήταν και είναι χώρος εργασίας, όμως τα πάρτι του Τζόνσον δεν ήταν επαγγελματικά μίτινγκ. Μόλις αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τα πάρτι, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να τα εξαφανίσουν – ένδειξη ότι είχαν επίγνωση, αν όχι των πράξεών τους, τουλάχιστον των αποφάσεών τους για τα lockdown του λαού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...