375
| Intime

Και όμως, υπάρχουν πέντε βουλευτές που είναι ακόμη ανεμβολίαστοι!

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 21:04
|Intime

Και όμως, υπάρχουν πέντε βουλευτές που είναι ακόμη ανεμβολίαστοι!

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 21:04

Σχεδόν εννέα μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών ενώ πλέον όλοι οι ενήλικοι πολίτες (αλλά και οι ανήλικοι άνω των 12 ετών) μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, πέντε από τους 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Μετά και τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη, οι πέντε εναπομείναντες συνάδελφοί του –που, βέβαια, δεν είναι δημοσίως γνωστοί ποιοι είναι– θα πρέπει να εισέρχονται στο κτίριο τηρώντας ειδικά μέτρα.

Τον αριθμό επιβεβαίωσε την Τρίτη με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο α΄αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης. Για να εισέρχονται στην Ολομέλεια, πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, οι ανεμβολίαστοι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ κάθε εβδομάδα.

Το ζήτημα προκάλεσε και αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές και αν προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ίσως και οι πέντε να προέρχονται από το κυβερνών κόμμα.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι οι βουλευτές εμβολιασμένοι. Στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη τι γίνεται; Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο κ. Πολάκης δεν είχε εμβολιαστεί έπαιζε παντού ο Πολάκης. Στη Νέα Δημοκρατία που είναι ένας, δύο, πέντε οι ανεμβολίαστοι δεν ανοίγει ρουθούνι. Γιατί αυτή είναι η ποιότητα του διαλόγου στη χώρα. Πείτε μας λοιπόν πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Μητσοτάκη», είπε.

Σε αυτά απάντησε ο υπουργός Υγείας που επισήμανε: «Αν και υπάρχει πρόσβαση δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν ήξερα ότι ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε. Δεν μπορώ να γνωρίζω ως υπουργός ποιος έχει εμβολιαστεί και σίγουρα δεν είναι ωραία εικόνα να βγαίνει ένας αρχηγός κόμματος, λες και δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και να ανακοινώνει ότι έχει εμβολιαστεί ένας βουλευτής».

Πάντως παρά τα υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ζαχαριάδη, από τους πέντε ανεμβολίαστους βουλευτές ένας, μόνο, ανήκει στην ΚΟ της ΝΔ και έχει ενημερώσει σχετικά το Προεδρείο της Βουλής ότι σοβαροί λόγοι υγείας δεν του επιτρέπουν να κάνει το εμβόλιο. Οι άλλοι τέσσερις είναι από το κόμμα του (αντιεμβολιαστή) Κυριάκου Βελόπουλου. Γεγονός που διαβάζεται και διαφορετικά: σημαίνει ότι και κάποιοι βουλευτές του κ. Βελόπουλου έχουν αδιαφορήσει για τις ιαχές του αρχηγού και έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...