564
«Je suis Richardos» λέει και ο καθηγητής Κλεάνθης Κωνσταντινούδης | Ελληνική Αστυνομία

Και ο «Φακελάκης» θέλει να βγει από τη φυλακή – Κούγιας: Είναι θύμα όπως ο Ριχάρδος

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 10:23
«Je suis Richardos» λέει και ο καθηγητής Κλεάνθης Κωνσταντινούδης
|Ελληνική Αστυνομία

Και ο «Φακελάκης» θέλει να βγει από τη φυλακή – Κούγιας: Είναι θύμα όπως ο Ριχάρδος

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2018, 10:23

Σε μία ακόμη υπόθεση Ριχάρδου επιδιώκει να μετατρέψει και τη δική του ο διαβόητος «καθηγητής Φακελάκης» – κατά κόσμον Κλεάνθης Κωνσταντινούδης, που ήδη υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης.

Στην 52 σελίδων αίτηση που κατέθεσε στις 18 Δεκεμβρίου στην Ειδική Ανακρίτρια Σερρών, ο προφυλακισμένος για τη φάμπρικα εκμετάλλευσης σπουδαστών στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας καθηγητής υποστηρίζει ότι έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης, φημολογιών και ψευδορκίας συγκεκριμένων μαρτύρων. Εμφανίζεται μάλιστα πρόθυμος να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό φορώντας το γνωστό βραχιολάκι, μέχρι τη δίκη του.

Κούγιας άλλη μία φούσκα τύπου Ριχάρδου

«Το Εσωτερικών Υποθέσεων της Βορείου Ελλάδος κατασκεύασε μια φούσκα τύπου Ριχάρδου», τονίζει από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας. Μιλώντας στο «Θέμα» ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

«Μετά την ολοκληρωτική μελέτη του συνόλου της δικογραφίας μαζί με τους συνεργάτες μου επεξεργαστήκαμε όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις των 15 δήθεν εκβιασθέντων φοιτητών. Με τρόμο ανακαλύψαμε ότι όλοι τους καταθέτουν χονδροειδέστατα ψέματα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν διατηρούνται στα αρχεία των σχολών τα γραπτά των φοιτητών για περισσότερο από έναν χρόνο. Δυστυχώς όμως για αυτούς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους αναφέρεται σε εξεταστικές περιόδους προηγουμένων χρόνων που ναι μεν δεν διατηρούνται τα γραπτά αφού σε έναν χρόνο καταστρέφονται, όμως υπάρχει το αρχείο προσερχομένων φοιτητών στις εξετάσεις και στην συντριπτική πλειοψηφία τους, ειδικά οι δήθεν εκβιασθείσες δεν έχουν προσέλθει καν για εξετάσεις. Επομένως πως είναι δυνατόν, οι φοιτητές αυτοί αφού δεν προσήλθαν καν στις εξετάσεις να ισχυρίζονται ότι έχουν γράψει καλά και τους έκοβε ο καθηγητής για να τους εκβιάσει; Το σύνολο των φοιτητριών και φοιτητών είναι “συνταξιούχοι” που ουσιαστικά επί χρόνια είχαν εγκαταλείψει τη σχολή και αυτό αποδεικνύεται και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους δυστυχείς ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως έχει γίνει και με τη συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων που αφορούν στη βόρεια Ελλάδα, κατασκεύασε μια φούσκα τύπου Ριχάρδου».

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει ο καθηγητής «Φακελάκης», «ουδείς εκ των συνολικά 22 φοιτητών που κατέθεσαν στην υπόθεση μου, ισχυρίστηκε ότι τους προσέγγισα είτε στις παραδόσεις είτε κατ’ ιδίαν και ζήτησα δώρο, για να τους περάσω στα μαθήματα τους, ή ότι τους απείλησα ότι δεν θα τους αφήσω να πάρουν το πτυχίο τους, αν δεν μου καταβάλλουν χρήματα, πολύ περισσότερο ουδείς εξ ‘ αυτών κατέθεσε εξ ‘ ιδίας γνώσης και αντίληψης ότι έλαβα χρήματα από φοιτητή, άμεσα ή μέσω του φροντιστηρίου των Μόκκα – Μηλόφτση».
Oσο για τις απομαγνητοφωνήσεις όπου ο καθηγητής εμφανίζεται να επιχειρεί να δελεάσει τις φοιτήτριες με άλλου είδους ανταλλάγματα για να τις περάσει στο μάθημα, κάνει ότι δεν άκουσε και προτιμά, προφανώς κατόπιν σχετικής καθοδήγησης από τον συνήγορό του, να επιμένει σε νομικούς όρους και επιχειρήματα προκειμένου να πετύχει την αποφυλάκισή του.

Για τα χρήματα  που βρέθηκαν πάνω του τη στιγμή της σύλληψής του, ισχυρίζεται ότι προέρχεται από πελάτες του λογιστικού γραφείου του γιου του: «Τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή μου κατά την ημέρα της συλλήψεως μου Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, δηλαδή 10.790 ευρώ στο αυτοκίνητο μου και 820 σε σωματική έρευνα, δεν έχουν καμία σχέση με τις διερευνώμενες πράξεις αλλά ήταν μέρος των εισπράξεων του λογιστικού γραφείου του γιου μου και προόριζα το μεγαλύτερο μέρος τους για κατάθεση στην τράπεζα».

Δεσμεύεται τέλος, ότι σε περίπτωση αποφυλάκισής του,  δεν πρόκειται να επιστρέψει στα καθήκοντα του στο ΤΕΙ Σερρών ή σε άλλο Ιδρυμα, παραμένοντας σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η ποινική υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...