353
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Και κοινοβουλευτική ποινή στον Αυγενάκη από τον Κώστα Τασούλα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2024, 14:37
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Και κοινοβουλευτική ποινή στον Αυγενάκη από τον Κώστα Τασούλα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2024, 14:37

Με ένα «ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου» ο διαγραφείς από την ΚΟ της ΝΔ. Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα. Ο  Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ωστόσο, του επέβαλε μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, εξαιτιας της συμπεριφοράς του που τον οδηγησε στην πόρτα της εξόδου.

Ο κ. Τασούλας είχε 40λεπτη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη στο γραφείο του και στη συνέχεια ενημέρωσε το Σώμα πως ο βουλευτής Ηρακλείου δεν θα μπορεί να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις επόμενες 15 ημέρες

«Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Τασούλας και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στα συγκεκριμένα πειθαρχικά μέτρα.

«Ξέρετε ότι από το 2016 η Βουλή έχει ενισχύσει έναν κώδικα δεοντολογίας. Περιέχει όλα εκείνα που είναι για τους βουλευτές αποτρεπτικά και άπτονται τις διαφάνειας κλπ. Υπάρχει μια γενική διατύπωση, η οποία στην γενικότητά της είναι σωστή αρκεί να εφαρμόζεται. Ανάμεσα στα άλλα που τα αποδοκιμάζει περιέχεται και η προτροπή ώστε οι βουλευτές να τηρούν την προάσπιση του κύρους του κοινοβουλίου. Αφορά τη συμπεριφορά μας εντός και εκτός της βουλής και δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο ως παιδονόμου αλλά η στοιχειώδης αυτού του κανόνα, του κύρους του κοινοβούλιο αρά της λαϊκής κυριαρχίας, και οφείλω να το υπερασπιστώ», ανέφερε ο κ. Τασούλας και κατέληξε λέγοντας:

«Είμαστε μάρτυρες συμπεριφορών που όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος αλλά το υπονομεύουν. Η συμπεριφορά του Λ. Αυγενάκη στο αεροδρόμιο ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγνώμη δημοσίως αλλά δεν μπορώ να δεχθώ τη συγνώμη από εκπρόσωπο του λαού που έχει υποχρέωση προάσπισης του κύρους του θεσμού που υπηρετούμε».

Ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις της Βουλής για τις επόμενες 15 μέρες ενώ και η Θεανώ Φωτίου βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ποινή της ανάκλησης στη τάξη μετά το περιστατικό με την Ολγα Κεφαλογιάννη και το «άι στο διάολο» που φώναξε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...