207
| REUTERS/Marco Bello/File Photo

Johnson & Johnson: Εως και εννιά φορές περισσότερα αντισώματα παράχθηκαν μετά από δεύτερη δόση

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 22:02
|REUTERS/Marco Bello/File Photo

Johnson & Johnson: Εως και εννιά φορές περισσότερα αντισώματα παράχθηκαν μετά από δεύτερη δόση

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 22:02

Ταχεία και ισχυρή αύξηση των αντισωμάτων προσφέρει μια ενισχυτική δόση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, υποστήριξε η Johnson & Johnson, η οποία τάσσεται υπέρ της χορήγησης δεύτερης δόσης σε όσους είχαν επιλέξει προηγουμένως να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό της σκεύασμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν κατά περίπου εννέα φορές στα άτομα που έλαβαν μία δεύτερη δόση του εμβολίου της, σε σύγκριση με τα αντισώματα που είχαν αναπτύξει ένα μήνα μετά τη λήψη της πρώτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η J&J, δεν προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε ακριβώς ή πόσα άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου της. Ωστόσο, οι πληροφορίες σχετικά με τα συμπεράσματα της κλινικής δοκιμής που αναρτήθηκαν σε διαδικτυακή κυβερνητική βάση δεδομένων υποδεικνύουν ότι η δεύτερη δόση χορηγήθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) εκτιμούν ότι οι εμβολιασμένοι με το σκεύασμα της εταιρείας θα χρειαστούν ενισχυτική δόση, ωστόσο περιμένουν περισσότερα δεδομένα πριν προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Η J&J ανακοίνωσε επίσης ότι απαιτείται αναμνηστική δόση μετά από οκτώ μήνες βάσει των δεδομένων που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων οκτώ μήνες μετά τη λήψη του μονοδοσικού J&J.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...