817
O Tσιτσιπάς ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τη Μάργκοτ Ρόμπι: «μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω...» | CreativeProtagon

Τσιτσιπάς: Ηθελε τη Μάργκοτ Ρόμπι, τον περιμένει ο Τζόκοβιτς

Sportscaster Sportscaster 25 Ιανουαρίου 2023, 18:11
O Tσιτσιπάς ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τη Μάργκοτ Ρόμπι: «μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω...»
|CreativeProtagon

Τσιτσιπάς: Ηθελε τη Μάργκοτ Ρόμπι, τον περιμένει ο Τζόκοβιτς

Sportscaster Sportscaster 25 Ιανουαρίου 2023, 18:11

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μόλις νικήσει τον 21χρονο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα (την ευχάριστη έκπληξη του εφετινού Αυστραλιανού Οπεν και ένα από τα πιο λαμπερά νέα αστέρια του τένις) και είχε διάθεση για… ερωτικές εξομολογήσεις.

Πρώτα, προς την Αυστραλία: «Εδώ ο κόσμος πάντα με καλωσορίζει. Μεγάλωσα σε ένα μέρος που έχει παρόμοιο lifestyle, οπότε νιώθω σαν στο σπίτι μου. Η Αυστραλία είναι σπουδαία χώρα».

Επειτα, προς τη Μάργκοτ Ρόμπι: «Μου αρέσουν πολλά πράγματα εδώ. Από εδώ είναι και η αγαπημένη μου ηθοποιός. Μιλάω για τη Μάργκοτ Ρόμπι. Θα ήταν ωραίο να τη δω στις εξέδρες μια μέρα».

«Αρα, της κάνεις επίσημη πρόταση (να τη φιλοξενήσει στο box του); Απλώς, θέλω να γίνει ξεκάθαρο», τον ρώτησε ένας από τους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν τη συνέντευξη Τύπου. «Απολύτως», απάντησε ο Τσιτσιπάς, χωρίς να σκεφτεί ότι η σύντροφός του, η 28χρονη «γαλαζοαίματη» (συγγενεύει με τον βασιλικό οίκο της Ολλανδίας) Θεοδώρα Πεταλάς, με την οποία είναι ζευγάρι τα τέσσερα τελευταία χρόνια, θα μπορούσε να τον παρεξηγήσει.

Λίγες ώρες αργότερα, στο στούντιο του Eurosport, ο Τσιτσιπάς έπαιρνε μέρος σε ένα κουίζ που αφορούσε την Αυστραλία, με αφορμή το πρώτο γκραν-σλαμ τουρνουά της χρονιάς που διεξάγεται εκεί. Στο πρώτο μέρος, ο κορυφαίος έλληνας τενίστας κλήθηκε να τοποθετήσει σωστά τα ονόματα των μεγάλων πόλεων της χώρας πάνω στον χάρτη της. Στο δεύτερο, να αναγνωρίσει διασημότητες της σόουμπιζ που κατάγονται από εκεί. Με την αγαπημένη του ηθοποιό δεν είχε κανένα πρόβλημα, ενώ με τη Νικόλ Κίντμαν και τον Κρις Χέμσγουορθ (τον σούπερ-ήρωα Thor στη φερώνυμη ταινία) δυσκολεύτηκε. Η παρουσιάστρια Μπάρμπαρα Σκετ-Ιγκλ δεν έχασε την ευκαιρία να τον «πειράξει». Τον ρώτησε μήπως θα ήθελε να δώσει ένα φιλί στη φωτογραφία της Ρόμπι.

Η πανέμορφη σταρ του σινεμά δεν έχει απαντήσει ακόμη στο κάλεσμα του γοητευτικού 24χρονου τενίστα. Τουλάχιστον για εφέτος, είναι πολύ πιο πιθανό ο «Στεφ» να σηκώσει το τρόπαιο στη Μελβούρνη παρά να συναντήσει τη Μάργκοτ Ρόμπι. Εστω κι αν, όπως όλα δείχνουν, στον τελικό της Κυριακής θα τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτός που τον έχει νικήσει στις 10 από τις 12 αναμετρήσεις τους. Ο μόνος που τον υποχρέωσε σε ήττα ακόμη και όταν ο Τσιτσιπάς είχε προηγηθεί με 2-0 σετ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο «Νόλε» χρειάστηκε μόλις 2 ώρες για να κερδίσει (6-1, 6-2, 6-4) τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Αντρέι Ρούμπλεφ και να κατακτήσει για δέκατη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Οπεν. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη σε αυτή τη φάση Τόμι Πολ, ο οποίος δεν αναμένεται να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στον φοβερό Σέρβο. Αλλωστε, ο Τζόκοβιτς, όσες φορές βρέθηκε στους «4» της διοργάνωσης, όχι μόνο έφτασε στον τελικό, αλλά πήρε και τον τίτλο.

Ο τραυματισμός του στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού δεν τον εμπόδισε να παίξει καταπληκτικό τένις στη Μελβούρνη. Τρέχει σαν έφηβος, ανεβαίνει στο φιλέ, βουτάει κιόλας, αν χρειαστεί, για να κερδίσει πόντο. Ο Αλεξ ντε Μινόρ, τον οποίο νίκησε εύκολα στους «16», τόλμησε να πει ευθέως αυτό που άλλοι υπαινίσσονται: «Δεν ξέρω αν είναι τραυματίας. Καλύτερα να μου πείτε εσείς, πώς είδατε τον σημερινό μου αντίπαλο στο κορτ; Εγώ τον είδα να κινείται περίφημα. Ή εγώ δεν είμαι τόσο καλός ώστε να φανεί έστω για μια στιγμή ότι είναι τραυματίας, ή αυτός είναι εντελώς υγιής». Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς ισχυρίζεται πως υποφέρει. Αλλά αυτά που κάνει στους αγώνες του είναι απίστευτα για έναν 35άρη.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο Τσιτσιπάς, ο οποίος διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του. Νιώθει καλά. Το βλέπεις στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Αλλά το δείχνει και η «γλώσσα του σώματος». Το πώς πανηγυρίζει με πάθος κάθε κρίσιμο πόντο του – εικόνα ασυνήθιστη για όσους τον παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Στέφανος έχει εφέτος κάτι που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια: αξιόπιστο backhand. Μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν το αδύνατο σημείο του. Οχι πια. Το μαρτυρούν και τα στατιστικά των πέντε αναμετρήσεων που έχει δώσει μέχρι τώρα στο Αυστραλιανό Οπεν. Φαίνεται πως δούλεψε σκληρά για να σβήσει το μεγάλο του μειονέκτημα, και τα κατάφερε.

Το πιο σημαντικό; Είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Δεν έγινε… Φέντερερ, βεβαίως. Εξακολουθεί να νευριάζει (στο ματς με τον Λεχέτσκα χτύπησε ένα μπαλάκι στον τοίχο και, ευτυχώς, δεν πέτυχε κάποιο μπολ-μπόι), αλλά με μια τεράστια διαφορά: ο θυμός δεν τον κυριεύει, δεν τον αποπροσανατολίζει.

Οσο για την αυτοπεποίθησή του, είναι στα ύψη. «Νιώθω τέλεια με το παιχνίδι μου. Δεν έχω νιώσει τόσο καλά εδώ και πολύ καιρό. Ναι, μπορώ να κερδίσω το τρόπαιο. Είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά. Οταν βρίσκομαι στο κορτ δεν σκέφτομαι αρνητικά. Απλώς, βγαίνω εκεί έξω και κάνω το παιχνίδι μου», τόνισε μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του πρώτου γκραν-σλαμ της σεζόν.

Απέχει μόλις ένα βήμα από τον τελικό. Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Κάρεν Χατσάνοφ, τον 26χρονο Ρώσο, ο οποίος δεν τον έχει νικήσει ποτέ (5-0). Και άλλο ένα από τον πρώτο του major τίτλο, που θα σημάνει και την κατάκτηση της κορυφής του παγκοσμίου ranking για πρώτη φορά στην καριέρα του. Οι Ελληνες της Μελβούρνης, της τρίτης μεγαλύτερης… ελληνικής πόλης, θα είναι στο πλευρό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...