227
Ο Ιθαν Χοκ τον Νοέμβριο σε εκδήλωση προοίμιο για τα Οσκαρ | REUTERS/Mario Anzuoni

Ιθαν Χοκ: «Ζούμε το απόλυτο κενό πολιτικής ηγεσίας»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 12:22
Ο Ιθαν Χοκ τον Νοέμβριο σε εκδήλωση προοίμιο για τα Οσκαρ
|REUTERS/Mario Anzuoni

Ιθαν Χοκ: «Ζούμε το απόλυτο κενό πολιτικής ηγεσίας»

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 12:22

Eδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει η κούρσα των βραβείων για τους συντελεστές των πιο σημαντικών ταινιών της χρονιάς, που θα κλιμακωθεί με την αναγγελία των υποψηφιοτήτων για τα πολυπόθητα Οσκαρ.

Οπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, ένα από τα φαβορί για το βραβείο ερμηνείας πρώτου ανδρικού ρόλου είναι και ο Ιθαν Χοκ που έκλεισε πριν από έναν μήνα τα 48 και εφέτος όλοι μιλούν για συγκλονιστική ερμηνεία του στον ρόλο του ιερωμένου που βρίσκεται αντιμέτωπος με τραγικά ηθικά διλήμματα, στη δραματική ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Πολ Σρέιντερ, με τίτλο «First Reformed» («Ακρότητες»).

Σε σκηνή από την ταινία «First Reformed» (Big Indie Productions)

Πριν από λίγες ημέρες, ο ηθοποιός πήρε το πρώτο του εφετινό βραβείο για τον συγκεκριμένο ρόλο στα βραβεία «Gotham» Ανεξάρτητου Κινηματογράφου και έκλεψε την παράσταση με τη θερμή και καίρια ομιλία του στην τελετή απονομής, όπου είπε μεταξύ άλλων:

«Ζούμε σε μία χρονική περίοδο όπου δεσπόζει ένα μεγάλο κενό πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας. Σε τέτοιους καιρούς, το βάρος πέφτει στις τέχνες. Εχουμε τη δυνατότητα, εμείς, τα μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας να ενισχύσουμε τις δυνάμεις της συμπόνοιας, της κατανόησης, της δράσης. Προσωπικά, φέρνω πάντα στο μυαλό μου αυτό που έλεγε η μάνα μου: “δεν χρειάζεται να προστατεύεις την αλήθεια, χρειάζεται να ζεις την αλήθεια και θα σε προστατεύσει εκείνη”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...