1272
Η Ράντικα Μέρτσαντ και ο Ανάντ Αμπάνι υποδέχτηκαν τους 1000 διάσημους καλεσμένους τους από όλο τον κόσμο και η Ριάνα (διακρίνεται με το πράσινο φόρεμα) ανέλαβε να τους διασκεδάσει | Reuters

Ηταν όλοι εκεί: Ματιές σε ένα μυθικό προγαμήλιο πάρτι

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 18:18
Η Ράντικα Μέρτσαντ και ο Ανάντ Αμπάνι υποδέχτηκαν τους 1000 διάσημους καλεσμένους τους από όλο τον κόσμο και η Ριάνα (διακρίνεται με το πράσινο φόρεμα) ανέλαβε να τους διασκεδάσει
|Reuters

Ηταν όλοι εκεί: Ματιές σε ένα μυθικό προγαμήλιο πάρτι

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2024, 18:18

Οπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, ένας Ινδός κροίσος με περιουσία, η οποία σύμφωνα με το Forbes  ανέρχεται σε 117,4 δισ. δολάρια, δεν κάνει τσιγγουνιές όταν πρόκειται για τη διοργάνωση του γάμου του γιου του. O Μουκές Αμπάνι, πρόεδρος του ομίλου Reliance Industries, που ασχολείται με τα πάντα, από την ενέργεια μέχρι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τις τηλεπικοινωνίες, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας και ένας από τους πλουσιότερους του κόσμου τούτου.

Μάλιστα, η «Antilia» η πολυτελής οικογενειακή κατοικία του Ινδού μεγιστάνα στην πόλη Μουμπάι, είναι ένας ουρανοξύστης 27 ορόφων -σύμφωνα με το Forbes είναι το πιο ακριβό ακίνητο στον κόσμο-, ο οποίος κόστισε πάνω από ένα δισ. δολάρια. Ωστόσο μετά το τριήμερο προγαμήλιο πάρτι με προσκεκλημένους τους μεγάλους και σημαντικούς του κόσμου όλου, που ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 1-3 Μαρτίου στην Τζαμναγκάρ, μια πόλη περίπου 600.000 κατοίκων στη δυτική Ινδία, φαίνεται ότι η «Antilia» δεν επαρκεί για τον γάμο του μικρότερου γιου του Μουκές Αμπάνι, Ανάντ, και της αρραβωνιαστικιάς του Ράντικα Μέρτσαντ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιούλιο, γράφει στους Times του Λονδίνου η Αμρίτ Ντίλον.

Ο Μουκές Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries, και η σύζυγός του Νίτα ποζάρουν μαζί με τον γιο τους Ανάντ κατά τη διάρκεια των τριήμερων φαντασμαγορικών εορτασμών για τον επικείμενο γάμο του (Reuters)

Οταν η Ισα, η κόρη του Μουκές Αμπάνι, παντρεύτηκε το 2018, οργανώθηκε, επίσης, ένας γάμος – υπερπαραγωγή, που κόστισε 100 εκατ. δολάρια με καλεσμένους σταρ του Χόλιγουντ και του Μπόλιγουντ και άλλες διασημότητες, και οι εορτασμοί περιλάμβαναν μεταξύ άλλων μια συναυλία της Μπιγιονσέ.

Αυτή τη φορά, ο γάμος του Ανάντ και της Ράντικα θα γίνει στις 12 Ιουλίου στο τεράστιο Jio World Convention Centre, το οποίο έχτισαν οι Αμπάνι σε μια επιφάνεια 72.844 τμ, με περισσότερο από αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει μια τεράστια λίστα καλεσμένων και μια εκδήλωση ακόμα πιο λουσάτη από το προγαμήλιο πάρτι της  Τζαμναγκάρ, που διοργάνωσαν οι γονείς του Ανάντ, ο Μουκές Αμπάνι και η σύζυγός του Νίτα, και το οποίο περιγράφεται σαν «ακραίο παράδειγμα χλιδής».

Η Ράντικα Μέρτσαντ και ο Ανάντ Αμπάνι ποζάρουν ανάμεσα στον αδελφό του Ανάντ, Ακάς Αμπάνι (δεξιά) και τη σύζυγό του Σλόκα Μέτα Αμπάνι κατά τη διάρκεια των προγαμήλιων εορτασμών (Reuters)

Την Τετάρτη πριν από το τριήμερο προγαμήλιο πάρτι με τους διεθνείς καλεσμένους, σύμφωνα με τις παραδόσεις, η οικογένεια Αμπάνι διοργάνωσε ένα γεύμα για 51.000 ανθρώπους, που ζουν σε χωριά κοντά στο κεντρικό διυλιστήριο πετρελαίου και τα κεντρικά γραφεία της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας τους, ενώ έγιναν επίσης παραδοσιακές τελετουργίες σε ένα συγκρότημα ναών.

Και στη συνέχεια, στο τριήμερο πάρτι, που διοργανώθηκε στον τεράστιο κήπο των εγκαταστάσεων του ομίλου Reliance Industries, παρόντες ήταν 1000 διάσημοι καλεσμένοι από τον κόσμο των διεθνών επιχειρήσεων, του αθλητισμού και του κινηματογράφου, για τους οποίους στήθηκαν πολυτελείς σκηνές και τους προσφέρθηκαν  προσωπικοί μακιγιέρ και κομμωτές, και φυσικά εξαιρετικά εδέσματα.

Η Ιβάνκα Τραμπ, ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ και η κόρη τους Αραμπέλα με παραδοσιακές ινδικές φορεσιές στο πάρτι της Παρασκευής 1 Μαρτίου (Reuters)

Ο καλεσμένοι φιλοξενήθηκαν σε καταλύματα πέντε αστέρων, τα οποία ανακαινίστηκαν ειδικά για την περίσταση, ενώ είχαν στη διάθεσή τους προσωπικό εκατοντάδων ανθρώπων. Παρακολούθησαν επίσης παραστάσεις, που έδωσαν μερικοί από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου αλλά και από την ίδια την οικογένεια. Να σημειωθεί ότι η Ράντικα είναι παθιασμένη με τον παραδοσιακό ινδικό χορό Μπαρατναγιάμ, όπως ο Ανάντ με την Αγρια Ζωή.

Περισσότεροι από 100 μάγειροι με επικεφαλής 21 σεφ του «Jardin hotel» στην πόλη Ιντόρε, ασχολήθηκαν με την παρασκευή του φαγητού των τριών ημερών. Οπως δήλωσε στους Times of India ο διευθυντής του ξενοδοχείου, ο σχεδιασμός περιλάμβανε την προετοιμασία περισσότερων από 2.500 πιάτα από διάφορες κουζίνες μεταξύ των οποίων η παραδοσιακή Ινδική κουζίνα, Ιαπωνική, Τάι, Μεξικανική και ευρωπαϊκές κουζίνες.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν ντυμένοι σύμφωνα με το dress code «jungle fever» φθάνουν στην εκδήλωση «A Walk on the Wildside» της 2ας Μαρτίου (Reuters)

Η Ριάνα πληρώθηκε σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ (6,3 εκατ. δολάρια) για ένα live show διάρκειας 90 λεπτών, ποσό διπλάσιο από εκείνο που είχε εισπράξει η Μπιγιονσέ για την εμφάνισή της στον γάμο της Ισα Αμπάνι το 2018. Ωστόσο, φαίνεται ότι η τεράστια σκηνή, που στήθηκε για χάρη της Ριάνα δεν της ήταν αρκετή. Οταν αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Τζαμναγκάρ για τον χώρο του πάρτι, ένα κονβόι φορτηγών που ήταν φορτωμένα με τεράστια κοντέινερ, ένας έκπληκτος Ινδός αναρωτήθηκε στα social media: «Τι έφερε μαζί της η Ριάνα; Κανένα λυόμενο σπίτι;» Και η 36χρονη ποπ σταρ απάντησε: «Η σκηνή δεν χωρούσε στις αποσκευές μου».

Ντυμένη με ένα φλούο πράσινο φόρεμα με μακριά μανίκια και ένα σκίσιμο μέχρι τη μέση του  μηρού, πάνω από ροζ κολάν καλυμμένο με παγιέτες, και για ένα διάστημα με αντίστοιχο ροζ καπέλο με μακρύ τούλι, η τραγουδίστρια γοήτευσε το κοινό της με τα τραγούδια της αλλά και το σόκαρε επίσης καθώς εμφανίστηκε ξυπόλητη στη σκηνή, «κάτι σαν φόρος τιμής στην ινδική κουλτούρα» σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας Hindustan Times. (Δείτε αποσπάσματα από το show της Ριάνα)

Αμέσως μετά την εμφάνισή της, δε, η Ριάνα κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο όπου την περίμεναν πολλοί φαν της για να την αποχαιρετήσουν και αναχώρησε για την πατρίδα της με την επόμενη πτήση. Σύμφωνα με τους Hindustan Times, ωστόσο, οι απόψεις για το show της στο προγαμήλιο πάρτι της  Τζαμναγκάρ,  που είναι η πρώτη εμφάνισή της επί σκηνής μετά το επικό  show της στο Superbowl 2023, είναι διχασμένες. Η Ριάνα επικρίθηκε στα social media για «τεμπελιά» και έλλειψη προσπάθειας στην σκηνή.

Κάτοχοι μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, που εκτείνεται από το πετρέλαιο μέχρι τις τηλεπικοινωνίες και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, οι Αμπάνι ασκούν στους σύγχρονους Ινδούς γοητεία ανάλογη με εκείνη που ασκούσαν στις προηγούμενες γενιές οι βασιλικές οικογένειες, γράφει στους Times του Λονδίνου η Αμρίτ Ντίλον στην ανταπόκρισή της  από την Ινδία. Και κάθε υπερβολή τους δεν περνάει απαρατήρητη, λέει.

Εκτός από την συναυλία της Ριάνα την Παρασκευή το βράδυ, η πρώτη ημέρα των εορτασμών περιλάμβανε επίσης μια παράσταση διάρκειας 60 λεπτών του Cirque du Soleil και ένα drone show, που φώτισε τον ουρανό με τις εικόνες των διασωθέντων ελεφάντων που νοσηλεύονται στο Κέντρο Διάσωσης Αγριων Ζώων του Ανάντ Αμπάνι.

Ο Μπιλ Γκέιτς και η σύντροφός του Πόλα Χαρντ με παραδοσιακές ινδικές φορεσιές, (αριστερά) με dress code «jungle fever» για την εκδήλωση «A Walk on the Wildside» της δεύτερης ημέρας και στην αποχαιρετιστήρια τελετή της Κυριακής 3 Μαρτίου (Reuters)

Η εκδήλωση είχε  ινδικό dress code με το οποίο συμμορφώθηκαν όλοι οι καλεσμένοι, τόσο οι Ινδοί όσοι και οι ξένοι.  Οι γυναίκες φορούσαν σάρι και οι άνδρες, από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, φορούσαν βασιλικά ρούχα. Η Ιβάνκα Τραμπ παρευρέθηκε, επίσης, μαζί με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, ενώ η λίστα καλεσμένων περιελάμβανε ακόμη τον πρωθυπουργό του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραμάν μπιν Τζασίμ αλ-Θάνι, τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, και τον βασιλιά του Μπουτάν Γίγκμε Κεσάρ Ναμγκιάλ Βανγκτσούκ.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν οι Αμπάνι, είχε τίτλο «A Walk on the Wildside» και πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου σε εξωτερικούς χώρους του κέντρου διάσωσης ζώων Ambanis Vantara, επιτρέποντας στους καλεσμένους να απολαύσουν την ομορφιά του οικογενειακού δάσους στη Τζαμναγκάρ. Το ντεκόρ των επίπλων ήταν εμπνευσμένο από την ινδική τέχνη με μοτίβα παγωνιών και τζάγκουαρ, ενώ απεικονίσεις δασών, πουλιών και ζώων υπήρχαν στα πάντα, από τα χαλιά μέχρι τους τοίχους. Το dress code, εξάλλου, είχε θέμα «jungle fever» («πυρετός της ζούγκλας»)…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...