248
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκάλεσει ξανά στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του και τις θέσεις που διατυπώνει σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη |

Ιταμή πρόκληση από τον βουλευτή Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή: Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, η Ελλάδα όχι

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 15:37
Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκάλεσει ξανά στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του και τις θέσεις που διατυπώνει σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη
|

Ιταμή πρόκληση από τον βουλευτή Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή: Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, η Ελλάδα όχι

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2021, 15:37

Ο προερχόμενος απο τη μουσουλμανική μειονότητα βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, επέλεξε τη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, για να κάνει «μαθήματα» περί κοσμικού κράτους και σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.

Υιοθετώντας τη ρητορική και τις θέσεις της Αγκυρας για το θέμα του ψευδομουφτή στην Ξάνθη και την ταυτόχρονη λειτουργία του επίσημου μουφτή, ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, που συνόδευσε πρόσφατα τον Αλέξη Τσίπρα στην περιοδεία του στη Ροδόπη (11/11), είπε στην παρέμβασή του:

«Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το Κοράνι. Εχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Οπως ήταν επόμενο, η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση άλλων βουλευτών, με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον βουλευτή Ροδόπης με τη ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη να μιλούν για απαράδεκτη δήλωση και στάση από ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», παρατήρησε ο κ. Στυλιανίδης.

 «Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει», δικαιολόγησε τον συνάδελφό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε μια προσπάθεια να… «μαζέψει» την προσβολή που εκτόξευσε με τέτοια ευκολία ο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής μειονότητας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...