295
Ενας «Αγιος Βασίλης» στο χριστουγεννιάτικο Τορίνο, τον Δεκέμβριο του 2020 | EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Ιταλία: Συγγνώμη από την Εκκλησία για δηλώσεις επισκόπου ότι «δεν υπάρχει Αγιος Βασίλης»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2021, 12:47
Ενας «Αγιος Βασίλης» στο χριστουγεννιάτικο Τορίνο, τον Δεκέμβριο του 2020
|EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Ιταλία: Συγγνώμη από την Εκκλησία για δηλώσεις επισκόπου ότι «δεν υπάρχει Αγιος Βασίλης»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2021, 12:47

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε επισκοπή στη Σικελία έπειτα από δηλώσεις του επισκόπου για τη γιορτή των Χριστουγέννων και για το ότι φέρεται να είπε σε παιδιά ότι «δεν υπάρχει ο Αγιος Βασίλης».

Ο Αντόνιο Σταλιάνο ισχυρίστηκε ότι δεν εννοούσε όσα είπε και ότι αναφερόταν στην πραγματική σημασία των Χριστουγέννων και της ιστορίας του Αγίου Νικολάου που έδινε δώρα σε φτωχούς, εξήγησε αργότερα η επισκοπή.

«Εκ μέρους του επισκόπου εκφράζω τη θλίψη μου για τις δηλώσεις που απογοήτευσαν τους μικρούς και θέλω να επισημάνω ότι οι προθέσεις του κ. Σταλιάνο ήταν αρκετά διαφορετικές», έγραψε στο Facebook εκπρόσωπος της επισκοπής. Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να κατεδαφίσουμε  τη φαντασία των παιδιών αλλά να εξάγουμε από αυτή καλά παραδείγματα για την μετέπειτα ζωή».

«Αρα ο Αγιος Βασίλης -Κλάους είναι μια εικόνα για να μεταφέρουμε αποτελεσματικά τη σημασία της γενναιοδωρίας και του μοιράσματος. Όταν χάσει αυτή τη σημασία βλέπεις τον Σάντα Κλάους, δηλαδή τον καταναλωτισμό, την επιθυμία να αγοράζεις ξανά και ξανά», επισήμανε.

Ο επίσκοπος είχε πει, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ: «Θέλω να κάνω μια ερώτηση στον Άγιο Βασίλη: για ποιο λόγο, κάθε χρόνο, φέρνεις δώρα μόνον στα πλούσια παιδιά, τα οποία τα κρατούν μόνον για τον εαυτό τους και θα μπορούσαν -ούτως ή άλλως- να τα αποκτήσουν;».

Παράλληλα, είχε υπογραμμίσει ότι «ο Αγιος Βασίλης είναι ένα πρόσωπο που γέννησε η ανθρώπινη φαντασία, ενώ ο Αγιος Νικόλαος, από τα Μύρα της Μικράς Ασίας, ήταν πραγματική ιστορική μορφή» και «έφερνε δώρα που δεν είχαν καμία σχέση με την σημερινή καταναλωτική διάσταση».

«Ο Αγιος Νικόλαος, όπως ξέρουμε όλοι, έκανε δώρα μόνο στα φτωχά παιδιά. Και, φυσικά, τα Χριστούγεννα το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιησούς που γεννιέται στην Βηθλεέμ και λέει σε κάθε παιδί: κάνε ό,τι μπορείς, ώστε κανείς να μην γεννηθεί σαν και εμένα, να μην κρυώνει και να μην τρέμει, μέσα σε ένα σπήλαιο», ολοκλήρωσε ο επίσκοπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...