599
Ο Λούκα Μορίζι σε παλιότερη φωτογραφία | REUTERS/Alberto Cabodi

Ιταλία: Σκάνδαλο με σεξ και ναρκωτικά για στενό συνεργάτη του Σαλβίνι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 14:09
Ο Λούκα Μορίζι σε παλιότερη φωτογραφία
|REUTERS/Alberto Cabodi

Ιταλία: Σκάνδαλο με σεξ και ναρκωτικά για στενό συνεργάτη του Σαλβίνι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2021, 14:09

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως εφαρμόζει ο Ματέο Σαλβίνι, όταν πρόκειται για εμπόριο ναρκωτικών: όταν αφορά μετανάστες, τους καταδικάζει από τους λογαριασμούς του στα social media, όταν όμως αφορά τον στενό του συνεργάτη και υπεύθυνο αυτών ακριβώς των λογαριασμών, στέκεται στο πλευρό του.

Ο Λούκα Μορίζι, υπεύθυνος επικοινωνίας του ακροδεξιού λαϊκιστή αρχηγού της Λέγκας, ο οποίος έγραφε τις πύρινες αναρτήσεις του εργοδότη του για τα ναρκωτικά, παραιτήθηκε από το πόστο του «για προσωπικούς λόγους», οι οποίοι είναι η εμπλοκή του σε σκάνδαλο σεξ και ναρκωτικών με δύο εκδιδόμενους Ρουμάνους.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, ο 20χρονος Πέτρε από τη Ρουμανία, κάλεσε την αστυνομία όταν έφυγε από το σπίτι του Μορίζι στη Βερόνα, μετά από ένα 12ωρο πάρτι με σεξ και ναρκωτικά, καθώς παραπατούσε και αισθανόταν αδιαθεσία και φοβήθηκε για την υγεία του. Ο Πέτρε είπε στους αστυνομικούς ότι ο 48χρονος Μορίζι του είχε δώσει τη ναρκωτική ουσία GHB, η οποία είναι γνωστό ότι μειώνει την κρίση και βούληση κατά την διάρκεια σεξουαλικών επαφών. Για τη συμμετοχή του στο πάρτι, ο Πέτρε είπε ότι ο Μορίζι πλήρωσε αυτόν και έναν φίλο του, 4.000 ευρώ.

Ο 20χρονος Ρουμάνος ζήτησε ιατρική βοήθεια και επέστρεψε στη Ρουμανία επειδή αισθανόταν πολύ άρρωστος μετά τη χρήση των ναρκωτικών.

Την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η La Reppublica τη Δευτέρα και ο συνεργάτης του Σαλβίνι αναγκάστηκε να παραιτηθεί ζητώντας συγγνώμη από τη Λέγκα, τον αρχηγό της και τα μέλη του κόμματος, διότι με την συμπεριφορά του τους «απογοήτευσε και δεν φάνηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης τους». Επιμένει, ωστόσο, ότι δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα και ότι δεν έδωσε ναρκωτικά στον Πέτρε. Σε έρευνα στο σπίτι του Μορίζι, η αστυνομία βρήκε μικροποσότητα κοκαϊνης.

Η ειρωνία βέβαια είναι ότι ο Μορίζι είναι αυτός που εκτόξευσε τη δημοτικότητα του Σαλβίνι στο Facebook, με αναρτήσεις εναντίον των μεταναστών και του εμπορίου ναρκωτικών και υπέρ των χριστιανικών οικογενειακών αξιών…

Οι αναρτήσεις του Σαλβίνι έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα μίσους και πράξεων βίας στην Ιταλία, εναντίον μεταναστών και ομοφυλόφιλων. Πέρυσι, ο αρχηγός της Λέγκας είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν χτύπησε κουδούνι τυνήσιου μετανάστη, τον οποίο κατηγόρησε ότι πουλούσε ναρκωτικά σε απευθείας μετάδοση στο Facebook.

Αυτή τη φορά όμως, καθώς ο κατηγορούμενος είναι φίλος του, ο Σαλβίνι όχι μόνο δεν καταδίκασε τις πράξεις του, αλλά είπε ότι θα τον στηρίξει.

Με επίσημη δήλωσή του, ο επικεφαλής της Λέγκα υπογράμμισε ότι, έστω και αν ο πρώην υπεύθυνος της επικοινωνιακής του ομάδας έσφαλε, θα σταθεί πάντα στο πλευρό του, διότι είναι φίλος και θέλει να τον βοηθήσει. «Εβλαψε κυρίως τον εαυτό του, θα είμαι πάντα εδώ για να τον στηρίξω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι, ωστόσο, όπως και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, δεν άφησαν ασχολίαστη την δήλωση του γραμματέα της Λέγκα, κατηγορώντας τον για υποκρισία.

Τα Πέντε Αστέρια υπενθύμισαν ότι ο Σαλβίνι προεκλογικά δεν δίσταζε να χτυπήσει σε σπίτια μεταναστών, θέλοντας να μάθει εαν πουλάνε ναρκωτικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε κυρίως στους ακραίους, υψηλότατους  τόνους του ιστότοπου της Λέγκα, την οποία διαχειριζόταν ο Μορίζι και σε πολλές προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος στο παρελθόν.

«Τώρα ο Σαλβίνι ζητά κατανόηση. Να δείξουμε κατανόηση, αλλά αυτό ας γίνει μάθημα σε όλα τα στελέχη της Λέγκα», πρόσθεσε ο Νικόλα Φρατοϊάννι, της ιταλικής Αριστεράς.

Η Λόρα Μπολντρίνι, κεντροαριστερή βουλευτής, η οποία επικρίθηκε από τον Σαλβίνι για τη στάση της υπέρ των μεταναστών και δέχθηκε απειλές για τη ζωή της, ήταν ιδιαίτερα καυστική στις δηλώσεις της: «Ο Σαλβίνι δημιούργησε μία μηχανή μίσους, υπό την καθοδήγηση του Μορίζι και τώρα βλέπουμε μία απαράδεκτη διπρόσωπη ηθική. Εχουν επιτεθεί στους μετανάστες, στους χρήστες κάνναβης, μπλόκαραν τον νόμο εναντίον της ομοφοβίας και τώρα βλέπουμε ότι στο σπίτι του Μορίζι, όπου περνά τον χρόνο του με Ρουμάνους, υπάρχουν ναρκωτικά, και ότι πολλά μέλη της Λέγκας είναι ομοφυλόφιλοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...