187
Τα μπαρ και τα καφέ της Οστια, του πιο κοντινού στη Ρώμη παραθαλάσσιου θέρετρου, γέμισαν και αυτό το Σαββατοκύριακο... | EPA/Emanuele Valeri

Ιταλία: Σήμα κινδύνου για αύξηση των κρουσμάτων!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2021, 16:34
Τα μπαρ και τα καφέ της Οστια, του πιο κοντινού στη Ρώμη παραθαλάσσιου θέρετρου, γέμισαν και αυτό το Σαββατοκύριακο...
|EPA/Emanuele Valeri

Ιταλία: Σήμα κινδύνου για αύξηση των κρουσμάτων!

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2021, 16:34

«Για να είμαι ειλικρινής, όλα τα δεδομένα συγκλίνουν προς την κατεύθυνση της αύξησης των νέων κρουσμάτων»: ο Μάσιμο Γκάλι, ένας από τους επιφανέστερους ιολόγους της Ιταλίας, που εργάζεται στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Il Messaggero έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και συμπλήρωσε ότι «η αύξηση των μολύνσεων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βρετανική παραλλαγή»

Παρά την έκκληση στους πολίτες «να μείνουν στα σπίτια τους», την οποία απηύθυνε την Παρασκευή το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας –ο οργανισμός που συμβουλεύει την κυβέρνηση στη μάχη κατά της Covid–, ο ηλιόλουστος καιρός οδήγησε τους περισσότερους Ιταλούς σε πάρκα και πλατείες.

Στην Οστια, το πιο κοντινό στη Ρώμη παραθαλάσσιο θέρετρο, οι παραλίες και τα μπαρ κατακλύστηκαν από πλήθη πολιτών, ενώ στη Νάπολη ο δήμος αντέδρασε κλείνοντας ένα τμήμα του παραλιακού μετώπου πόλης!

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η περιφέρεια της Νάπολης, η Καμπανία, και ακόμη δύο, η Εμίλια Ρομάνια και η Μολίζε, από «κίτρινες» να γίνουν «πορτοκαλί», ανεβάζοντας τον σχετικό αριθμό στις εννέα εκ των 20 της χώρας. Η κατάταξη στην «πορτοκαλί» κλίμακα προβλέπει κυρίως αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις εκτός της κοινότητας και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...