244
Οι Ιταλοί αναγνωρίζουν τα προσόντα και τις ηγετικές ικανότητες του Μάριο Ντράγκι | Samantha Zucchi/Insidefoto/Mondadori Portfolio via Getty Images

Ιταλία: Πιο ικανός πολιτικός ο «Σούπερ Μάριο» Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2022, 15:24
Οι Ιταλοί αναγνωρίζουν τα προσόντα και τις ηγετικές ικανότητες του Μάριο Ντράγκι
|Samantha Zucchi/Insidefoto/Mondadori Portfolio via Getty Images

Ιταλία: Πιο ικανός πολιτικός ο «Σούπερ Μάριο» Ντράγκι

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2022, 15:24

Τον Μάριο Ντράγκι θεωρούν οι Ιταλοί καλύτερο πολιτικό που διαθέτει η χώρα τους, τόσο σε ό,τι αφορά την εσωτερική όσο και την διεθνή πολιτική, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Demos, για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica.

Πιο αναλυτικά, το 27% του δείγματος απάντησε ότι ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, σε ό,τι αφορά την εσωτερική πολιτική, αποδείχθηκε ο καταλληλότερος και ικανότερος πολιτικός. Ακολουθούν, με ποσοστό 17%, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε και με μεγάλη απόσταση η Τζόρτζια Μελόνι (8%), πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, και με 5% ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα.

Σε ό,τι αφορά την διεθνή πολιτική σκηνή, οι Ιταλοί θεωρούν ότι το 2021 ο Μάριο Ντράγκι ήταν ο ικανότερος πολιτικός με ποσοστό 20%. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε την γερμανίδα πρώην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, με ποσοστό 12%. Ακολουθούν ο Τζουζέπε Κόντε, με 5%, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με 3% όσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Οπως υπογραμμίζουν οι ιταλοί σχολιαστές, η νέα αυτή «πρωτιά» του Ντράγκι αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά την μεγάλη επιλογή που θα κληθεί να κάνει πιθανότατα σε περίπου ένα μήνα. Σχετικά δηλαδή με το αν θα παραμείνει στην πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2023, ή θα δεχθεί τις προτάσεις που του γίνονται εδώ και καιρό να διαδεχθεί τον Σέρτζο Ματαρέλα ως νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πολύ λιγότερες ουσιαστικές εξουσίες άσκησης πολιτικής

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...