Σε 353 ανέρχονται οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού, οι οποίοι καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.
Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τις 6 Μαΐου που καταγράφονται περισσότεροι από 300 θάνατοι σε μία ημέρα.
Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 28.244 νέα κρούσματα, έναντι 22.253 τη Δευτέρα.
Σε επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σ’ ολόκληρη την Ιταλία προχώρησε η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απαγορεύοντας παράλληλα τις μετακινήσεις στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα νέα ημερήσια κρούσματα.
Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα με στόχο να ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού καθώς καλπάζουν τα κρούσματα κι οι γιατροί ζητούν άμεσα lockdown.
Μεταξύ των μέτρων αυτών, που αποσκοπούν στο να αποτραπεί ένα νέο καθολικό lockdown, περιλαμβάνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 με εξαίρεση για εκείνους που πηγαίνουν σε γιατρό ή νοσοκομείο, μέτρο που ίσχυε ήδη για τις περιφέρειες της Λομβαρδίας, της Καμπανίας και του Λάτσιο.
Παράλληλα οι Αρχές σχεδιάζουν να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις στις σφοδρότερα πληγείσες περιοχές, ενώ θα μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Πέραν τούτων τα εμπορικά κέντρα θα παραμένουν κλειστά τα Σαββατοκύριακα, όλα τα μουσεία θα κλείσουν τις πύλες τους στο κοινό, ενώ τα μαθήματα στα λύκεια θα διεξάγονται διαδικτυακά.
Ο Κόντε πρότεινε επίσης ένα σύστημα προειδοποίησης που χωρίζει την Ιταλία σε τρεις ζώνες κινδύνου.
Η ιταλική Βουλή έχει ήδη εγκρίνει τρία διατάγματα τον περασμένο μήνα, που καθιστούν μεταξύ άλλων υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και υποχρεώνουν τα εστιατόρια και τα μπαρ να κατεβάζουν ρολά στις 18:00 κάθε βράδυ.
Όμως παρά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται αγγίζοντας δεκαπλάσια επίπεδα σε σύγκριση με πριν από έναν μήνα.
«Πάρα τις προσπάθειας ενίσχυσης του Συστήματος Υγείας η εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες είναι ανησυχητική», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας το φόβο του μήπως οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Ιταλίας γονατίσουν σ’ έναν μήνα από τη συρροή ασθενών, λόγος που καθιστά επιτακτική την ανάληψη δράσης.
Σχεδόν 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε μονάδες εντατικής θεραπείας από μερικές εκατοντάδες το καλοκαίρι.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News