397
Μια συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν αποτελεί μοναδική εμπειρία. Αυτή, όμως, στη Φεράρα, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις πριν καν πραγματοποιηθεί | Astrida Valigorsky/Getty Images

Ιταλία: Οργή κατά Σπρίνγκστιν – δεν σεβάστηκε τους νεκρούς από τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 22:06
Μια συναυλία του Μπρους Σπρίνγκστιν αποτελεί μοναδική εμπειρία. Αυτή, όμως, στη Φεράρα, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις πριν καν πραγματοποιηθεί
|Astrida Valigorsky/Getty Images

Ιταλία: Οργή κατά Σπρίνγκστιν – δεν σεβάστηκε τους νεκρούς από τις πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2023, 22:06

Για έλλειψη σεβασμού προς την τεράστιων διαστάσεων φυσική καταστροφή που έχει πλήξει την Ιταλία κατηγορούν τον Μπρους Σπρίνγκστιν, ο οποίος δεν ακύρωσε τη συναυλία της Πέμπτης, που έλαβε χώρα κοντά στο σημείο όπου οι πλημμύρες έχουν κοστίσει τη ζωή εννέα ανθρώπων, έχουν κατακλύσει 35 πόλεις και προκαλέσει 250 κατολισθήσεις αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, η συναυλία με 50.000 ακροατές του αμερικανού τραγουδιστή στη Φεράρα, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της πλημμύρας, χαρακτηρίστηκε από έναν τοπικό σύμβουλο ως προσβολή για «τον πόνο, την απελπισία και τις δυσκολίες» των χιλιάδων ανθρώπων που εκκενώνουν τα σπίτια τους εξαιτίας της καταστροφής.

Εν μέσω των εκκλήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ακύρωση της συναυλίας από σεβασμό προς τους νεκρούς, η παρουσιάστρια της ιταλικής τηλεόρασης Τιτσιάνα Φεράριο έγραψε στο Twitter:

«Αγαπώ τον Μπρους Σπρίνγκστιν, αλλά δεδομένων των θυμάτων και των πόλεων που βυθίστηκαν στη λάσπη, η συναυλία στη Φεράρα μοιάζει ανάρμοστη… Κάποτε θα πήγαινες να φτυαρίσεις και να βοηθήσεις όποιον ήταν θαμμένος στη λάσπη – όχι να τραγουδήσεις και να χορέψεις απερίσκεπτα στην ίδια περιοχή».

Ο καλλιτέχνης φαίνεται πράγματι σαν να μην αντιλαμβάνεται την ανυπολόγιστη ζημιά που έχει συμβεί στην Εμίλια Ρομάνια. Στην περιοχή έπεσε η μισή ποσότητα βροχής που πέφτει ετησίως, φτάνοντας στο μισό μέτρο νερού μέσα σε 36 ώρες, ενώ περίπου 21 ποτάμια πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταφύγουν σε σκεπές και ταράτσες για να σωθούν.

Περίπου 450 δρόμοι έχουν κλείσει, χωριά έχουν αποκλειστεί από κατολισθήσεις και μια ουρά 12 χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στον κύριο αυτοκινητόδρομο της χώρας από τους περίπου 20.000 ανθρώπους που κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Οπως είναι λογικό, μέσα σε αυτή την υδάτινη κόλαση η συναυλία του 73χρονου Σπρίνγκστιν φαντάζει εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Την ίδια στιγμή που η συναυλία πραγματοποιούνταν κανονικά, το γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στην Ιμολα, που θα λάμβανε χώρα ακόμα πιο κοντά στην εστία της πλημμύρας, ακυρώθηκε. Η διεξαγωγή του θα εμπόδιζε τους διερχόμενους εργαζομένους έκτακτης ανάγκης να επιχειρήσουν διασώσεις, καθώς τα συνεργεία χρησιμοποιούν λέμβους κατά μήκος των δρόμων των τοπικών πόλεων για να συνδράμουν τους κατοίκους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...