255
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των πρώην αεροσυνοδών της Alitalia | YouTube/Euronews

Ιταλία: Οι αεροσυνοδοί γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της Alitalia

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 18:16
Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία των πρώην αεροσυνοδών της Alitalia
|YouTube/Euronews

Ιταλία: Οι αεροσυνοδοί γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της Alitalia

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 18:16

Οι αντιδράσεις στην Ιταλία για το κλείσιμο της Alitalia, του εμβληματικού εθνικού αερομεταφορέα, συνεχίζονται. Πρωταγωνιστές οι χιλιάδες εργαζόμενοι που κατά τη μετάβαση στο νέο σχήμα –την επίσης ελεγχόμενη από το κράτος αλλά με πολύ μικρότερο δυναμικό, Ita– μένουν χωρίς δουλειά.

Η Ιtalia Trasporto Aereo θα έχει μόνο 2.800 προσωπικό και περισσότεροι από 6.800 εργαζόμενοι στην Alitalia θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Οπως ανέφερε το Euronews, δεκάδες, πρώην πια αεροσυνοδοί της Alitalia συμμετείχαν σε ένα δρώμενο στο κέντρο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία στην οποία τους οδήγησε η κατάργηση της εταιρείας και η δημιουργία της Ita: έβγαλαν τα πουκάμισά τους, τις φούστες και τις γόβες τους και έμειναν με τα εσώρουχα.

«Γυμνές, δίχως αξιοπρέπεια, δίχως δουλειά» έλεγαν.

«Στις 15 Οκτωβρίου, πήραν το δέρμα μας. Μας πήραν τις στολές μας και αυτό για εμάς σημαίνει ότι χάσαμε τα πάντα. Ήρθαμε για να εκφράσουμε τον πόνο μας αλλά και την αλληλεγγύη στους συναδέλφους που κάλεσε η νέα εταιρεία και υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ένα εξευτελιστικό συμβόλαιο», ανέφερε η Κριστίνα Πογκέζι, μέλος του σωματείου αεροσυνοδών της Alitalia.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι στην νέα εταιρεία ΙΤΑ λαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερους μισθούς.

Οι πρώην εργαζόμενοι στην Alitalia ζητούν να επεκταθούν τα επιδόματα ανεργίας που λαμβάνουν για πέντε χρόνια.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Alitalia αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και στοίχισε στο ιταλικό δημόσιο περί τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επρόκειτο για μια επιχείρηση με 700.000 ευρώ ζημιά τη μέρα και η κρίση που προκάλεσε κορονοϊός στις διεθνείς αερομεταφορές έφερε το οριστικό τέλος σε μια θρυλική φίρμα με 74 χρόνια παρουσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News