291
Μοναχή εμβολιάζεται στο Μπέργκαμο, μια πόλη που είχε χτυπηθεί βαρύτατα κατά το πρώτο κύμα | REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ιταλία: Ο Ντράγκι ρίχνει τον στρατό στη «μάχη» του εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 17:07
Μοναχή εμβολιάζεται στο Μπέργκαμο, μια πόλη που είχε χτυπηθεί βαρύτατα κατά το πρώτο κύμα
|REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ιταλία: Ο Ντράγκι ρίχνει τον στρατό στη «μάχη» του εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 17:07

Νέα κυβέρνηση υπό τον Μάριο Ντράγκι, νέα στρατηγική κατά της πανδημίας του κορονοϊού στην Ιταλία, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος στην προσπάθεια για μαζικό εμβοιλιασμό.

Ο πρωθυπουργός όρισε ειδικό επίτροπο για την αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης τον στρατηγό Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία διοίκησης των ιταλικών δυνάμεων, στο Κόσοβο και στο Αφγανιστάν, σε αντικατάσταση του Ντομένικο Αρκούρι, που είχε επιλεγεί από τον Τζουζέπε Κόντε. Την περασμένη εβδομάδα είχε αντικατασταθεί και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας.

Ο φιλόδοξος στόχος του Ντράγκι, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν (αν το επιτρέψουν οι προμήθειες) μέχρι και 19 εκατ. δόσεις τον μήνα,  ώστε να λήξει όλη η επιχείρηση προστασίας του πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι. Σε αυτό θα συνεισφέρουν και οι 15.000 εθελοντές που θα πρέπει να βοηθήσουν άμεσα στην διαδικασία εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Ντράγκι, οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται παντού, σε κάθε χώρο που μπορεί να φανεί χρήσιμος, από τα γυμναστήρια, μέχρι ενδεχομένως ακόμη και τις εισόδους των σουπερμάρκετ.

Ακόμη περισσότερο, όπως ανέφερε ο ιταλικός Τύπος, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί τελικά και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

H La Repubblica ανέφερε επ’αυτού ότι τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του Forza Italia, όσο και ο Ματέο Σαλβίνι από τη Λέγκα, τάσσονται υπέρ της όσο το δυνατόν ταχύτερης έγκρισης, από μέρους της Ιταλίας, του ρωσικού εμβολίου.

Εν τω μεταξύ, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τους πρώτους θανάτους από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, στην βορειοανατολική περιφέρεια Αλτο Αντίτζε. Ο Βορράς της χώρας ήταν αυτός που υπέφερε βαρύτερα από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ολα αυτά ενώ ο νέος πρωθυπουργός δεν έχει δώσει ακόμη καμία συνέντευξη, ενώ δεν έχει καν λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. Το μήνυμα είναι σαφές: πρώτα η δουλειά -ει δυνατόν και τα αποτελέσματα- και η επικοινωνία μπορεί να περιμένει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...