164
Αφρικανοί στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λαμπεντούζα, στις 17 Σεπτεμβρίου | REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Με ακτίνες Χ οι αρχές θα εξακριβώνουν την ηλικία των αιτούντων άσυλο

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 12:12
Αφρικανοί στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λαμπεντούζα, στις 17 Σεπτεμβρίου
|REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Με ακτίνες Χ οι αρχές θα εξακριβώνουν την ηλικία των αιτούντων άσυλο

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 12:12

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους μετανάστες η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία ενέκρινε νέα μέτρα για τη διαχείριση του Προσφυγικού.

Σε ειδικό διάταγμα, που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη, προβλέπονται πιο γρήγορες διαδικασίες για την εξακρίβωση της ηλικίας των ασυνόδευτων ανηλίκων που φτάνουν στη χώρα.

«Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν πρόκειται για ανήλικο και ότι έχει γίνει ψευδής δήλωση ενώπιον δημοσίου λειτουργού, θα μπορεί να διατάσσεται απέλαση», αναφέρεται στο συγκεκριμένο μέτρο. Για την εξακρίβωση της ηλικίας, όπως αποφασίσθηκε, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ακτίνες Χ.

Παράλληλα, ορίζεται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν θέσεις σε δομές για ανηλίκους, οι νέοι άνω των 16 ετών θα μπορούν να μεταφέρονται σε κέντρα μεταναστών μαζί με ενηλίκους.

Σε ό,τι αφορά τα κλειστά κέντρα παραμονής μεταναστών, βάσει των νέων κανόνων η χωρητικότητά τους δεν θα μπορεί να ξεπερνά το διπλάσιο του αριθμού που είχε οριστεί αρχικά ως ανώτατο όριο διαθέσιμων θέσεων. Για τα κέντρα ανηλίκων, η χωρητικότητα θα μπορεί να ξεπερνά μόνον κατά 50% τον αριθμό που είχε οριστεί όταν δημιουργήθηκαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...