193
Στις φλόγες δάσος κοντά στο χωριό Μάντας στη νότια Σαρδηνία, το βράδυ της Τετάρτης | Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Ιταλία: Κόλαση από 528 πυρκαγιές σε ένα βράδυ!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 16:07
Στις φλόγες δάσος κοντά στο χωριό Μάντας στη νότια Σαρδηνία, το βράδυ της Τετάρτης
|Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Ιταλία: Κόλαση από 528 πυρκαγιές σε ένα βράδυ!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 16:07

Οι πυροσβέστες έδωσαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας μάχη ενάντια σε περισσότερες από 500 πυρκαγιές που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Ιταλία.

«Πραγματοποιήθηκαν 528 επεμβάσεις στη διάρκεια των 12 τελευταίων ωρών, οι 230 από τις οποίες στη Σικελία, όπου η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή υπό έλεγχο», σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ενας αντικυκλώνας, που έχει ονομασθεί Λούσιφερ (Εωσφόρος), διασχίζει αυτή τη στιγμή την ιταλική χερσόνησο, προκαλώντας θερμοκρασίες ρεκόρ, όπως αυτή των 48,8 βαθμών Κελσίου στις Συρακούσες. Εφόσον αυτό το υψηλό θερμοκρασίας επικυρωθεί, θα αποτελέσει νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Το κύμα καύσωνα, που αναμένεται να συνεχιστεί για μερικές ημέρες ακόμη, ευνοεί τις πυρκαγιές, ιδιαίτερα στις νότιες περιφέρειες, όπως η Σικελία και η Καλαβρία.

Το απανθρακωμένο πτώμα ενός 79χρονου βρέθηκε την Τετάρτη, κοντά στο Ρήγιο της Καλαβρίας, και ένας άλλος άνδρας 77 ετών στην Καλαβρία έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προστατεύσει το κοπάδι του από τις φλόγες.

Την Παρασκευή, μια 53χρονη και ο 35χρονος ανιψιός της έχασαν τη ζωή τους, και πάλι κοντά στο Ρήγιο, προσπαθώντας να σώσουν τον οικογενειακό ελαιώνα.

Στην Καλαβρία, όπου οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν γύρω στις 100 επεμβάσεις στη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη κοντά στο Ρήγιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...